x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hardware - DVD de 8 giga

Hardware - DVD de 8 giga

25 Mar 2004   •   00:00

Lumea high-tech se afla intr-o dura competitie si nici o companie care se respecta nu lasa prea mult timp intre doua lansari de produse.

Mai mult, se intampla ca doua firme sa lanseze aproximativ in aceeasi perioada un produs identic. Este vorba de DVD writer-ul care poate copia blankuri cu o capacitate dubla de stocare a informatiei. Philips va lansa acest produs in luna aprilie, iar cei de la Sony Electronics vor veni cu aceeasi marfa peste doua luni.

Astfel, noul DVD poate inmagazina pana la 8,5 gigabiti cu informatii sau 4 ore cu film/filme cu calitate specifica unui DVD, ceea ce inseamna de doua ori capacitatea de inmagazinare a unui DVD blank obisnuit.

Pentru un DVD-writer incorporat, cei de la Sony au pus un pret de 230 de dolari, iar pentru unul extern, 330 de dolari. Aceste produse sunt viabile numai cu sistemul Windows, dar pentru a exista compatibilitate si cu Macintosh, DVD-writerul extern are nevoie de un anume soft. Cei de la Philips ofera doar varianta incorporata si nu au precizat preturile pentru piata americana. In ceea ce priveste blank-urile, Sony a fixat un pretde 5 dolari, in timp ce Philips nu s-a pronuntat inca.
Scrierea a 8,5 Gb pe un DVD dureaza totusi 45 de minute. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT