x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget High-tech / HIFIarena, lux si stil

High-tech / HIFIarena, lux si stil

de Alexandru Radescu    |    05 Noi 2005   •   00:00
High-tech / HIFIarena, lux si stil

Solutii si echipamente hi-fi audio si video la cea de-a treia editie a HIFIarena.

Peste 120 de marci prestigioase de pe piata mondiala a solutiilor si echipamentelor hi-fi audio si video vor participa la cea de-a III-a editie a HIFIarena (10-13 noiembrie).

Cei care au vizitat anul trecut HiFIarena, plimbandu-se prin camerele de hotel de la Crowne Plaza, probabil ca au inca in minte "eticheta" evenimentului: preturi exorbitante. Cu acest "fenomen" se vor intalni si in acest an, dar vor fi totusi si produse la preturi de doar cateva sute de euro, ceea ce a cam lipsit la editia trecuta. In orice caz, anul trecut s-au incheiat contracte in jur de 250.000 de euro si s-au inregistrat in jur de 3.000 de vizitatori.

HI-FEELINGS. Pentru acest an, sloganul este "Hi-Feelings" si multe dintre exponate (echipamente audio si video) vor fi expuse in premiera in Romania. Printre acestea se numara prima camera video digitala cu inregistrare direct pe hard disk, ultimele sisteme home entertainment wireless sau prima "rama" pentru fotografii digitale, cel mai mic proiector din lume (450 g, 123 x 47 x 97 cm) sau cel mai luminos ecran din lume cu o suprafata sonora de 360 de grade (cu boxe pe toata suprafata de proiectie).

CINCI SECTIUNI. Editia 2005 va cuprinde urmatoarele sectiuni specializate: Sisteme high-end audio, Solutii Home Cinema, Televiziune de inalta rezolutie, Accesorii si mobilier specializat, Sisteme de comanda si control pentru "casa inteligenta".

PREMIERE. Intre numeroasele produse expuse si care vor putea fi testate de vizitatori se mai numara si sistemul surround Yamaha, format dintr-un singur echipament. Bazat pe reflexia sunetului pe peretii camerei, proiectorul de sunet incorporeaza un amplificator digital si 42 de difuzoare. Pentru cei care vor sa aiba in camera un sunet de calitate, dar nu vor sa vada boxe masive din lemn sau standuri de metal, incinte acustice sferice de la Anthony Gallo. Hitachi va aduce televizorul cu plasma de 106 cm si care poate fi rotit cu ajutorul unei telecomenzi. De asemenea, KiSS va prezenta un DVD Recorder cu hard intern (80GB) si TimeShift (posibilitate de vizualizare in timpul inregistrarii), compatibil cu orice format media, iar prin placa de retea integrata poate reda informatii de pe net.

BOXE DE EXTERIOR
La editia din acest an a HIFIarena, Bose va prezenta, intre altele, boxele de exterior "Free Space 51" (foto). Plasate langa piscina sau "ascunse" in gradina, boxele au o proiectare radiala, ceea ce permite dispersarea sunetului la 360 de grade. Difuzoarele full-range de 4 inch sunt orientate in jos. Un port amplasat central imbunatateste performantele pentru tonurile joase. Impreuna cu amplificatorul SA-3, boxele Free Space completeaza un sistem Lifestyle. Poti asculta muzica afara si in acelasi timp sistemul Lifestyle poate fi folosit in interior, pentru a asculta altceva sau pentru vizionarea filmelor. Sunt proiectate sa reziste in exterior pe tot parcursul anului. (con din compozit polimeric)
×
Subiecte în articol: IT