x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC Wildfire, un performant prietenos

HTC Wildfire, un performant prietenos

de Marina Constantinoiu    |    23 Oct 2010   •   00:00
HTC Wildfire, un performant prietenos

La scurt timp după ce au lovit piaţa cu do­uă exemplare lăudabile, cu sistem de ope­rare Android versiunea 2.1 Eclair - Desi­re şi Le­gend -, cei de la HTC s-au gândit şi la cum­părătorii cu bugete mai mici, dar care-şi do­resc din tot sufletul un smartphone performant şi rentabil. Şi au venit cu Wildfire, reu­şind, după părerea mea, să cuce­re­a­s­că.



Dacă Desire excelează la capitolele dimensiuni ale ecranului (3,7 inci) şi procesor (1 Ghz), iar Legend atrăgea cumpărătorii cu carcasa lui din aluminiu turnat, fără îmbinări (unibody), Wildfire poate fi catalogat drept „smartphone-ul prietenos", care ţi se aşază perfect în mână şi se mişcă na­tural, fără poticneli, fiindu-ţi de folos în varii împrejurări. De fapt, dimensiunile lui mi s-au părut ideale: se manipulează uşor, dar se şi strecoară în buzunar şi poşetă fără probleme.

Wildfire are un procesor mai slăbuţ, dar nu foarte: 528 Mhz, comparativ cu Legend, care are unul de 600, iar display-ul său este de numai 3,2 inci, cu o rezoluţie de 240x320 de pixeli (cea mai slabă din gama celor trei) şi funcţie pinch-to-zoom. Pe mine, una, nu m-au deranjat cele două caracteristici în dezavantaj faţă de predecesoarele lui Wildfire, acesta descurcându-se bine mersi la toate capitolele. I-am apreciat însă cele două noutăţi pe care mi le-aş fi dorit la Le­gend-ul meu: funcţia de transfer de date (oh, da, se pot transfera contactele şi calendarul din telefonul vechi!) - Transfer Data - şi cea de partajare a aplicaţiilor - App Sharing - cu care Wildfire îşi marchează teritoriul pe piaţă.

Ca la orice HTC cu Sense UI şi sistem de operare Android, şi Wildfire are şapte ecrane de start la dispoziţia utilizatorului, pentru a fi aranjate cu toate aplicaţiile şi widget-urile dragi inimii acestuia. Nu lipseşte nici suportul pentru Flash, aşa cum îi stă bine unui smartphone al acestor vremuri.

Când cineva te apelează pe noul tău Wildfire, caller ID-ul nu îţi spune doar cine e persoana şi ce număr de telefon are, ci îţi afişează şi statusul său de la Facebook sau data naşterii, cu poza pe fundal, desigur. Camera foto (una singură, nu există o a doua, pentru apelare video) este de 5 MP, cu autofocus şi bliţ (acesta transformându-se în lanternă reglabilă, prin aplicaţia Flashlight - o păcăleală drăgălaşă). Wildfire are în dotare mufă audio stereo de 3,5 mm şi micro-USB standard. Greutatea lui este de 118 grame, numai bună pentru o manipulare plăcută a terminalului.

Acumulatorul este de tip Litiu-Ion, cu o capacitate de 1.300 mAh, iar autonomia este medie, în condiţii de utilizare atât în convorbire, cât şi a internetului. De notat încă ceva lăudabil: Wildfire nu se încinge ca o tigaie de teflon pe aragaz de la prima „frecare" pe net, ba chiar rezistă eroic din acest punct de vedere, compa­rativ cu Desire şi Legend.


Caracteristici
Ecran: TFT, capacitiv, 3,2 inci, 16 milioane de culori, rezoluţie 240x320 de pixeli, multitouch, accelerometru pentru autorotire
Dimensiuni: 106,8x60,4x12 mm
Greutate: 118 g
Memorie: internă 384 MB, slot pentru card microSD de până la 32 BG
Date: GPRS Clasa 10, 32-48 kbps, EDGE Clasa 10, 236,8 kbps, 3G HSDPA, 7,2 Mbps, WLAN, Bluetooth
Procesor: Qualcomm MSM 7225, 528 MHz
Radio: FM, stereo cu RDS

×
Subiecte în articol: gadget