A venit la teste după Mate 7, când credeam că nimic nu mai poate impresiona. Cu toate astea, Ascend G7 a reuşit să puncteze la capitole importante, aşa încât ne-am împrietenit atât de tare, că nu ne-a mai venit să ne despărţim. Testarea s-a lăsat cu achiziţionare! Raportul preţ-calitate a fost definitoriu. În plus, a contat şi faptul că Huawei a înţeles că piaţa românească trebuie cucerită şi “la bucată”, prin retaileri, nu doar prin operatorii de telefonie mobilă.
La început aflat doar în oferta celor de la Vodafone, Ascend G7 este acum şi în magazine, căci pătrunderea în cele mai importante lanţuri de retail din România este una dintre strategiile pe care compania le va implementa în acest an.
Cu un design slim (doar 7,6 mm grosime), finiseje impecabile, display de 5,5 inch şi baterie de 3000 mAh, Ascend G7 se încadrează în categoria “premium la preţ rezonabil”.
Carcasa unibody nu oferă acces la acumulator, dar metalul este predominant, fără ca semnalul să fie obstrucţionat. Terminalul are o margine metalică şi colţuri rotunjite, un design elegant şi o greutate numai bună pentru a nu fi considerat “o cărămidă” sau “un plastic”, cum li se întâmplă altor modele: 165 de grame. Se aşează bine în mână, iar cei 5,5 inch nu se simt decât, poate, la primul impact vizual, şi atunci doar pentru cei care caută mereu un nod în papură.
Ecranul atrage cu siguranţă atenţia, cu luminozitatea lui, cu negrul care este negru intens, nu spălăcit, iar albul curat, strălucitor, cu unghiul de vizualizare şi fără probleme de rezoluţie.
Faţa nu prezintă niciun buton capacitiv, totul se bazează pe funcţii tactile, “butoanele” de tip touch fiind integrate în interfaţa intuitivă Emoticon UI 3.0 cu care vine la pachet Ascend G7, care permite o operare mai uşoară a telefonului cu o singură mână şi care are un aspect plăcut.
G7 vine cu un Qualcomm Snapdragon 410 pe ARM Cortex-A53, la 1,2 GHz+Adreno 306 la 400 MHz, ceea ce face ca la unele aplicaţii (nu multe), phablet-ul să se arate mai modest în performanţe. Dar per total, nu există întârzieri în meniu, blocaje şi resetări la nesfârşit, ca în cazul unor telefoane altminteri de la companii cu mari pretenţii. Are 2 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare, plus un slot microSD de până la 32 de GB, ceea ce îmi pare a fi singurul minus adevărat al terminalului.
În browsing mi se descurcă impecabil, iar camera foto de 13 megapixeli face fotografii de bună caliate, filmează full HD la 30 fps, iar imaginile le poţi share-ui imediat pe reţelele de socializare, datorită vitezei cu care se mişcă. Sistemul foto/video a fost împrumutat de la “big brother” Mate 7: senzor Sony IMX214 de 13 MP, în partea din spate a telefonului, iar în partea din faţă un senzor de 5 MP cu lentilă supra-angulară, pentru selfie-uri.
Are în dotare 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download şi 50 Mbps în upload, NFC, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, Wi-Fi hotspot, are şi deja celebrul mod “mănuşă”, pentru a putea fi folosit pe timp de iarnă fără probleme.
Este un phablet care oferă autonomie bună, ecran mare şi cu lizibilitate superioară, Android 4.4.4, la un preţ decent pentru categoria lui.
CARACTERISTICI:
■ Dimensiuni: 153,5x77,3x7,6 mm
■ Greutate: 165 grame
■ Display: 5,5 inch, IPS LCD touchscreen capacitiv, 16 M culori, 720x1280 pixeli rezoluţie, densitate de pixeli de 267
■ Sistem de operare: Android 4.4.4 KitKat
■ Procesor: Qualcomm Snapdragon, quad-core 1,2 GHz, Cortex A53,
■ Memorie: 16 GB, card microSD, până la 32 GB
■ Camera foto/video: 13 MP, 4160x3120 pixeli, autofocus, bliţ LED, panoramă, HDR, detectarea feţei/zâmbetului, filmare HD la 30 fps
■ Camera secundară: 5 MP
■ Acumulator: 3000 mAh, Li-Po