x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Iluminatul şi medicalul aduc profit Philips-ului

Iluminatul şi medicalul aduc profit Philips-ului

de Alexandru Radescu    |    18 Oct 2010   •   00:00

Profitul net al Royal Philips Electronics a crescut de la 176 milioane euro în al treilea trimestru din 2009 la 524 milioane euro în perioada corespunzătoare a acestui an, ca urmare a reducerii cheltuielilor şi a performanţelor diviziilor de elemente de iluminat şi aparate medicale.

Creşterea profitului reflectă reduceri de cheltuieli, veniturile mai mari aduse de unităţile producătoare de elemente de iluminat şi aparate medicale şi un beneficiu de 154 de milioane de euro obţinut din vânzarea participaţiei deţinute de Philips la compania NXP Semiconductors, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Vânzările companiei au crescut în cel de-al treilea trimestru cu 9,6%, la 6,16 miliarde de euro. Vânzările diviziei producătoare de aparate medicale au urcat cu 4%, iar cele ale unităţii de elemente de iluminat au avansat cu 7%.
Unii analişti apreciază că profitabilitatea afişată de Philips în perioada analizată este "excelentă", însă veniturile sunt mai reduse decât au anticipat.

Compania a adoptat o perspectivă precaută referitoare la veniturile din ultimul trimestru, având în vedere mediul economic incert şi încrederea fragilă a consumatorilor de pe unele dintre pieţe. Analiştii minimalizează această prudenţă, considerând că performanţele companiei din ultimele trei luni ale anului vor fi asemănătoare cu cele din trimestrul trei.

Philips a actualizat în septembrie planurile strategice pentru următorii cinci ani, compania intenţionând să încerce să obţină venituri mai mari pe pieţele emergente.
La nouă luni, profitul net al Philips a crescut la 987 milioane de euro, de la 164 milioane de euro în perioada similară din 2009, se arată în raportul financiar al companiei pentru intervalul ianuarie-septembrie. Vânzările au avansat cu 8%, la 18 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: IT