x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Importante documente ale Bibliotecii Academiei Române vor fi digitalizate

Importante documente ale Bibliotecii Academiei Române vor fi digitalizate

31 Oct 2010   •   00:00

Importante documente ale Bibliotecii Academiei Române, printre care arhiva Aurel Vuia, fotografii şi manuscrise, vor fi digitalizate printr-un parteneriat între instituţia de cultură şi UPC România.

"Digitalizarea Bibliotecii Academiei Române este un program în curs de derulare. Unele documente au fost deja digitalizate, iar altele sunt în curs de digitalizare. Vrem să digitalizăm o serie de fotografii şi manuscrise rare", a declarat Florin Gheorghe Filip, directorul general al bibliotecii, citat de Mediafax.

Operatorul UPC s-a implicat în crearea bibliotecii virtuale a Academiei Române, făcând o donaţie iniţială de 20.000 de euro, precum şi prin organizarea unei serate caritabile  ¬- gala "Personalităţi care au schimbat lumea"  ¬- pentru strângerea de fonduri suplimentare destinate digitalizării celor mai impresionante lucrări pe suportul viitorului.
Fondurile strânse sunt pentru cumpărarea unor aplicaţii software, care sunt folosite pentru digitalizarea unora dintre cele mai importante documente ale Bibliotecii Academiei Române, potrivit lui Florin Gheorghe Filip.

Pe de altă parte, tot pentru digitalizarea documentelor sale, Biblioteca Academiei Române a mai obţinut o sumă de 70.000 de euro, printr-un program al Comisiei Europene. 

×
Subiecte în articol: IT