x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Impozit infernal pe SMS şi minutul de convorbire, în Ungaria

Impozit infernal pe SMS şi minutul de convorbire, în Ungaria

de Istvan Deak    |    23 Apr 2012   •   13:25
Impozit infernal pe SMS şi minutul de convorbire, în Ungaria

Guvernul ungar intentioneaza sa taxeze, de la 1 iulie, fiecare minut de convorbire telefonic si fiecare sms cu cate 2 forinti (circa 0,67 de eurocenti), relateaza cotidianul german Die Welt, care isi intituleaza articolul "Ungaria sacaie telecomul'.

Scopul impozitarii este acela de a incasa la buget 170 de milioane de euro. Die Welt sustine ca Budapesta va informa in aceasta saptamana Comisia Europeana in legatura cu intentiile sale, autorul articolului subliniind ca masura ar afecta indeosebi filiala ungara a companiei Deutsche Telekom, Telekom Ungaria. Compania a refuzat sa comenteze informatia.

Prin noua taxa, Guvernul ungar "va provoca din nou discutii cu Comisia Europeana, respectiv cu serviciile de telecomunicatii', si "se pare ca nu se lasa influentat de rezistenta opusa de Bruxelles', comenteaza Die Welt. In opinia autorului, planul referitor la noua taxa reprezinta "probabil" o reactie la faptul ca Bruxellesul a atacat in instanta impozitul special impus ramurii telecomunicatiilor, impozit care "va trebui, probabil, retras in curand". Acest lucru ar insemna o grea lovitura pentru guvernul ungar deoarece ar trebui sa returneze impozitul deja incasat.

×
Subiecte în articol: Ungaria Comisia Europeana telecom impozite SMS