x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Oct 2007   •   00:00

Clasament. Google a fost utilizat pentru mai mult de jumătate dintre toate căutările făcute pe internet in luna august, potrivit unui raport comScore, mai precis 37 din cele 61 de miliarde de căutări făcute de peste 750 de milioane de utilizatori. Yahoo ocupă locul secund, podiumul fiind incheiat de Baidu, motor de căutare in limba chineză. Studiul arată că cea mai intensă activitate de căutare pe net are loc in regiunea Asia-Pacific, urmată de Europa şi America de Nord.

Lansare. Grupul K Tech-Ultra Pro a lansat un magazin online de produse IT, UpShop.ro, prin care speră că va avea vănzări de 20 de milioane de dolari in 2008. Pe canalul de distribuţie online, din punct de vedere al structurii de vănzare pe clase de produse, cea mai mare pondere o au laptop-urile, cu peste 50%, urmate de LCD-uri, cu 20%. Pentru acest an, valoarea totală a comerţului electronic este estimată la 175-180 milioane de euro.

Inaugurare. Producătorul de echipamente foto Olympus Imaging Europe şi-a deschis un birou in Romănia. Şeful reprezentanţei, Daniel Jarul, a declarat că, potrivit unor calcule estimative, cota de piaţă a brandului Olympus in Romănia se situează la 13% pe segmentul produselor şi accesoriilor foto, estimănd o creştere a afacerii locale de 30% pentru anul viitor, prin consolidarea şi extinderea reţelei de parteneri.

×
Subiecte în articol: IT