x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00
CIPURI DE MEMORIE. Supraaprovizionarea pieţei mondiale de cipuri de memorie nu va lua sfărşit in trimestrul al patrulea, iar preţurile la cipurile de memorie ar putea scădea cu aproximativ 15%. "Evoluţia pieţei cipurilor DRAM, utilizate la calculatoarele personale, şi celor de memorie NAND, folosite la camerele digitale şi la playerele muzicale, va fi, pănă anul viitor, descendentă. Unii analişti cred că piaţa se va redresa in a doua jumătate a anului viitor, dar nu se poate şti niciodată ce se va intămpla", a declarat Choi Yong-kyu, manager de fonduri la IBK-SG Asset management, citat de Reuters.


PLASME. Vănzările de televizioare cu plasmă s-au triplat in prima jumătate a anului, au anunţat oficialii Panasonic Romănia. Potrivit propriilor estimări, compania deţine o cotă de 30% din piaţa televizoarelor cu plasmă, ocupănd prima poziţie pe acest segment, cele mai văndute fiind aparatele cu diagonala de 94 centimetri şi de 106 centimetri.


PRELUARE. Oracle a lansat o ofertă de 6,66 de miliarde de dolari pentru preluarea BEA Systems, in cadrul strategiei de reducere a decalajului faţă de grupul Microsoft şi firma germană SAP, pe piaţa aplicaţiilor informatice de afaceri. BEA comercializează aplicaţii informatice destinate companiilor şi care sunt folosite in procesarea tranzacţiilor, facturărilor, serviciilor pentru clienţi, precum şi la tranzacţiile cu instrumente financiare. In 2006, Oracle a preluat compania Siebel Systems, pentru şase miliarde de dolari, iar la inceputul acestui an a cumpărat Hyperion Solutions pentru trei miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: IT