x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    03 Noi 2007   •   00:00

CPU. Intel a anunţat lansarea seriei de procesoare Dual-Core Intel Itanium 9100, concepute pentru a gestiona rularea aplicaţiilor high-end şi pentru a reduce consumul de energie. Seria 9100 reprezintă a şasea generaţie de cipuri Itanium, ce va fi urmată de alte trei generaţii, aflate in prezent in curs de dezvoltare. Seria Itanium 9100 are o frecvenţă de pănă la 1.66 GHz şi un Front Side Bus (FSB) ce rulează la 667 MHz cu un consum energetic maxim de 104 W.


GPS. Garmin a lansat şi in Romănia Nuvi 250W, nou sistem de navigare GPS cu ecran mare de 4,3 inci. Dispozitivul are o cartografiere detaliată preincărcată a intregii Europe, acoperind 32 de ţări de-a lungul Europei de Vest şi de Est, cu opţiune de incărcare a Atlasului Digital al Romăniei. Pachetul de funcţii conţine de asemenea un vizualizator de imagini integrat, calculator, convertor de valută şi de unităţi de măsură, precum şi un ceas ce indică ora pe glob. Pentru o securitate sporită, Garmin Lock este un sistem inovativ de prevenire a furtului, in curs de patentare, care opreşte dispozitivul de a mai funcţiona pănă ce utilizatorul introduce un cod PIN specific de patru cifre.


CELULAR CU OLED. Zapp a lansat un telefon mobil cu ecran OLED (organic light emitting diode). Modelul Z320i este dezvoltat de firma coreeană Zakang, căntăreşte 72 de grame şi are dimensiunile 107 x 43 x 14,3 mm. Preţul telefonului variază intre 29 şi 59 dolari, in funcţie de tipul de abonament ales. Â



CALL CENTER. Bosch a preluat compania Business Relations Timişoara, furnizor de serviciii de call center şi contact center. Tranzacţia a fost incheiată la sfărşitul lunii octombrie, preţul fiind confidenţial. Anul trecut, volumul apelurilor telefonice inregistrate de Bosch a crescut cu 24% faţă de anul anterior, ajungănd la aproximativ 31 de milioane de apeluri. Firma Business Relations oferă servicii de customer care, telemarketing, telesales, sondaje de opinie, prelucrare date şi back-office pentru companii de telecomunicaţii, companii de producţie şi reţele de distribuţie.

×
Subiecte în articol: IT