x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00
SCEPTICISM. Responsabilii Microsoft şi Symbian privesc cu scepticism iniţiativa Google de a forma o alianţă in scopul creării unei platforme pentru telefoane mobile, numită


ANDROID. John Forsyth, vicepreşedinte pe probleme de strategie al Symbian, este de părere că dominaţia Google pe web nu se va traduce intr-o dominaţie pe piaţa telefoanelor mobile. Steve Balmer, CEO Microsoft, consideră că este dificil să comenteze planurile Google, intrucăt nu au inceput să fie puse in practică şi sunt doar "cuvinte pe hărtie".


TELECOM. Piaţă mondială pentru infrastructura din domeniul telecomunicaţiilor va depăşi 109,9 miliarde de dolari in 2011, potrivit datelor IDC, cu o rată anuală de creştere de 4,2%, calculată pe o perioadă de 5 ani. Proporţia deţinută de infrastructura wireless va scădea la mai puţin de jumătate din totalul infrastructurii telecom pănă in 2011, in timp ce routerele şi switch-urile IP (Internet Protocol) vor inregistra rate de creştere a vănzărilor de două cifre.


JOCURI. Veniturile din jocurile pe telefoane mobile au scăzut la nivel mondial cu 9 procente pe parcursul a trei luni, potrivit companiei iSuppli, determinănd ingrijorări legate de diminuarea cererii in acest domeniu. Totuşi, in estimările companiei se aşteaptă o triplare a veniturilor din această industrie pănă in 2011, urmănd să ajungă la 6,6 miliarde de dolari, faţă de 2,3 miliarde anul trecut. Cei mai importanţi producători de jocuri pentru mobile sunt Gameloft, Electronic Arts, Namco Bandai şi Glu Mobile.

×
Subiecte în articol: IT