x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    21 Ian 2008   •   00:00

21 ianuarie 2008



SERVICII MOBILE. Un sondaj realizat în Marea Britanie a evidenţiat că serviciul preferat (33%) de posesorii de telefoane ar fi mail-ul "dacă viteza şi calitatea conexiunii nu ar fi o problemă". Pe poziţia a doua se situează serviciile de social-networking (25% din voturi), pe locul III aflându-se informaţiile locale (20%). Cumpărăturile online au primit doar 9% din voturi. Sondajul a fost realizat de Webcredible şi au participat 1.010 de posesori de telefoane mobile.


COLABORARE ÎN REŢEA. Operatorii spanioli Orange şi Yoigo au semnat un parteneriat de cinci ani pentru împărţirea infrastructurii. Într-o  declaraţie comună, cele două companii au precizat că fiecare operator poate folosi reţeau celuilalt pentru a-şi instala staţiile de bază. Acest lucru va determina un impact mai scăzut asupra mediului prin faptul că se vor instala mai puţin stâlpi pentru antene. Yoigo este al patrulea operator lansat pe piaţa spaniolă.


ROAMING. Conform statisticilor Cosmote, traficul de voce în roaming a înregistrat creşteri de 250%, iar cel de mesaje scrise s-a majorat cu 400%, pe durata vacanţei de iarnă din 2007-2008, comparativ cu perioada similară a anului 2006-2007. Cel mai mare volum al traficului, în perioada menţionată, a fost înregistrat pentru destinaţii precum Grecia, Italia, Austria şi Spania.

×
Subiecte în articol: IT