x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Feb 2008   •   00:00

LCD. Tornado a introdus în portofoliul său televizoarele LCD Kinetix, cu diagonale de 26 inci (66 cm), 32 inci (81 cm) şi 37 inci (94 cm). Toate cele trei modele beneficiază de un conector HDMI pentru rularea de conţinut HD şi au o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. Rata de contrast este de 1000:1, unghiul de vizionare de 178 de grade, iar timpul de răspuns este de 8 ms.

 

Jucu. Compania Nokia va pro­duce la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, telefoane mo­bile personalizate pentru locuitorii zonei EMEA – Europa, Orientul Mijlociu şi Africa – a de­clarat Anna Simai, Senior Communication Manager Nokia Europa de Sud-Est, citată de Mediafax. Po­trivit oficialului compa­niei, dezvol­tarea operaţiunilor la Cluj a de­curs conform planificării, primele telefoane mobile urmând să fie produse “în cursul primului tri­mes­tru al acestui an”. Simai a re­fuzat însă să spună ce fel de mode­le vor fi produse sau volumul de terminale care va fi rea­lizat la fa­brica din judeţul Cluj.

 

Scanner. Xerox a lansat în România seria de scannere cu alimentare automată Documate 252/262/272. Principala caracteristică a acestor echipamente este viteza: 25 pag./min. în mod simplex şi 50 de imagini/min. în mod duplex pentru Documate 252, iar pentru  Documate 262 şi 272 vi­teza este de până la 33 de pag./min. în mod simplex şi până la 66 de ima­gini/min. în mod du­plex. Toate modelele scanează la o rezoluţie optică de 600 x 1200 dpi, cu o adâncime a culorii de 48 de biţi.

 

Autentificare. Clienţii operatorilor de telefonie şi cei ai băncilor vor putea să acceseze site-urile administraţiilor publice pentru plata taxelor şi impozitelor şi transmiterea unei cereri prin in­tro­ducerea unui standard de au­ten­tificare denumit OpenID. Teh­nologia permite accesarea pagi­ni­lor de internet prin introducerea unui cod de identificare (ID) creat la un furnizor de servicii de garan­ţie de identitate, respectiv operatorul de telefonie sau instituţia de credit.

×
Subiecte în articol: IT