x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Feb 2008   •   00:00

9 februarie 2008

ROAMING Vodafone. Începând cu luna iunie, grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone va reduce cu până la 45% tarifele pentru serviciile de transfer de date în roaming în statele europene. Astfel, maximul acestor tarife va fi micşorat la 60 de euro/lună, urmând să fie în acelaşi timp majorată cantitatea de date în regim roaming, la cel puţin 150 MB lunar. Pentru ţările din afara UE, operatorul va introduce un tarif special de 30 euro/zi pentru 50 MB de date. În ianuarie, Orange România a operat o reducere cu până la 46% pentru acelaşi tip de servicii.


PIERDERI Alcatel-Lucent. Pentru grupul de echipamente de telecomunicaţii Alcatel-Lucent, 2007 s-a încheiat cu o pierdere netă de 3,5 miliarde de dolari, în primul an după fuziunea companiei franceze Alcatel cu americanii de la Lucent. Având în vedere rezultatele obţinute anul trecut şi din cauza perspectivelor pentru 2008, grupul a decis să anuleze plata dividendelor pentru 2007. Pierderile operaţionale au fost determinate în principal de activităţile din sectorul telefoniei.


IMPRIMARE FÅRÅ PC. O nouă gamă de imprimante foto va fi lansată de Sony în Europa din luna mai a acestui an. Gama cuprinde patru modele (DPP-FP95, DPP-FP85, DPP-FP75, DPP-FP65) care nu au nevoie de un PC, fiind suficientă inserarea cardului de memorie al camerei foto. Imaginile pot fi vizualizate pe ecranul LCD al imprimantei şi pot fi procesate printr-o serie de opţiuni avute la dispoziţie, precum îndepărtarea efectului de ochi roşii, corecţia focalizării şi a expunerii, sau folosirea funcţiei de netezire a pielii.



ELECTRICE. Producătorul american Belkin şi-a consolidat prezenţa în România prin numirea a doi reprezentanţi locali, precum şi prin diversificarea gamei de produse din domeniile reţelisticii, protecţiei electrice, accesoriilor pentru laptopuri, cabluri audio-video.

 

 

INAUGURARE LA JUCU.Prima linie de asamblare a telefoanelor mobile la fabrica Nokia, din comuna clujeană Jucu, va fi lansată luni, 11 februarie. Momentul lansării liniei precede deschiderea oficială a fabricii, care va avea loc în cursul acestui an. Nokia a anunţat, în martie 2007, că va deschide o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Unitatea este localizată în parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca.          

 

JOCURILE, CELE MAI CĂUTATE.Jocurile rămân în topul preferinţelor online ale românilor, dacă ne luăm după ce se caută cel mai frecvent pe internet. În luna ianuarie cuvântul jocuri a apărut în peste 5 milioane de căutări. Printre cele mai căutate cuvinte de către români au fost, pe lângă jocuri, miniclip, horoscop, ziare. Conform Trafic.ro, în fiecare lună în topul celor mai căutate zece cuvinte se află cel puţin trei sau patru alte cuvinte care fac referire directă la conceptul de jocuri sau sunt construcţii derivate ale cuvântului cheie cel mai căutat de români.

 

HARDWARE.Xerox a adus în România un multifincţional lase color, 6110MFP/B, cu o viteză de 4 pagini pe minut color şi 16 pagini pe minut alb-negru, la o rezoluţie de 600 x 600 dpi. Dispozitivul are un procesor de 300 MHz şi memoria de 128 MB şi poate imprima direct de pe un dispozitiv de memorie USB. Echipamentul se administrează prin intermediul CentreWare IS, un program special de monitorizare a funcţionării care se controlează direct de pe ecranul computerului.

×
Subiecte în articol: IT