x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Feb 2008   •   00:00

11 februarie 2008



SITUAŢII DE CRIZÅ. IBM a deschis un Centru Global de Excelenţă pentru Managementul Apelor în Amsterdam. Centrul va folosi tehnologii de gaming şi internet 3D pentru a crea modelări realistice şi simulari. Ulterior, se vor dezvolta oferte adiţionale pentru managementul apelor ce vor fi disponibile clienţilor companiei din toată lumea. Centrul va ajuta clienţii din sectorul public să dezvolte sisteme îmbunătăţite de prognoză si protecţie pentru zonele joase de coastă si deltă.


RAME DIGITALE. Sony a lansat o noi modele de rame foto digitale din seria S-Frame: DPF-V900 (ecran 9 inci), V700 şi D70 (ecrane 7 inci). Fişierele foto pot fi transferate şi wireless către DPF-V900/V700, de la un telefon cu cameră foto, prin intermediul adaptorului opţional Bluetooth DPPA-BT1. Aceste modele au şi iesire HDMI care poate fi conectată la orice TV HD Ready.


112. Ministerul Comunicaţiilor estimează ca până la sfâr¾itul lunii în curs informaţia de localizare provenită de la operatorii mobili să fie transmisă corect până la intrarea în sistemul 112. "Există temeri că unul dintre tipurile de centrale (Alcatel, Siemens ¾i Ericsson – n.r.) nu este configurat pentru a permite trecerea mai departe a informaţiei de localizare către serviciul 112", a declarat Secretarul de Stat pentru Comunicaţii din MCTI, Constantin Teodorescu. Potrivit oficialului din minister, "operatorii de telecomunicaţii au depus eforturi notabile pentru a rezolva porţiunea proiectului de care sunt responsabili". La sediul MCTI are loc astăzi o conferinţă de presă în care vor fi prezentate rezultatele studiului "Opinia populaţiei cu privire la serviciile de urgenţă 112 din România".

×
Subiecte în articol: IT