x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Feb 2008   •   00:00

13 februarie 2008: Microsoft nu renunţă la intenţia de a achizi­ţio­na Yahoo!

NUMERE SCURTE. Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei intenţionează să aloce numere de telefon scurte, de şase cifre, pentru servicii cu un caracter social şi cele de informaţii privind abonaţii. Cele din prima categorie vor fi de forma 116(xyz), unde xyz vor identifica un anumit tip de serviciu, iar apelurile către ele vor fi gratuite. Numerele sunt utilizate în statele UE pentru aceleaşi servicii. Pentru serviciile de informaţii privind abonaţii vor fi utilizate numere de forma 118(xyz).

 

INSISTENŢĂ. Microsoft nu renunţă la intenţia de a achizi­ţio­na Yahoo!, rezer­vân­du-şi dreptul de a lua toate mă­su­rile ca acţio­na­rii companiei de servicii pe internet să îşi dea seama de valoarea propunerii făcute, de 44,6 miliarde de dolari. Ca replică la anunţul Microsoft, un purtător de cuvânt al Yahoo a declarat că oferta este în continuare considerată ca su­bevaluând compania şi nu îi serveşte interesele.

 

ÎNŢELEGERE. Compania Nokia va introduce Google pe lista motoarelor de căutare disponibile prin intermediul telefoanelor mobile. Nokia mai are încheiate acorduri similare cu Yahoo şi Microsoft, dar şi cu Baidu, în China, şi Yandex, în Rusia. Motorul de căutare Google va fi introdus pentru început pe anumite telefoane mobile, iar mai târziu pe modele fabricate în masă, în peste 100 de ţări.

×
Subiecte în articol: IT