x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00

16 februarie 2008



TRANZACŢII. Vânzările online de Ziua Îndrăgostiţilor s-au dublat anul acesta faţă de evenimentul similar din 2007, ajungându-se la 40.400 de tranzacţii în perioada 14-15 februarie, potrivit datelor GECAD ePayment. Valoarea medie a tranzacţiilor făcute cu această ocazie s-a apropiat de 84 de euro, mai mare decât media corespunzătoare perioadei Sărbătorilor de iarnă, de 72 de euro. Circa 32% din totalul tranzacţiilor online de Sfântul Valentin au fost în domeniul turismului şi transporturilor.


INVENŢIE. Cercetătorii americani au conceput un tip de fibre care generează energie electrică prin mişcare. Încorporarea acestor fibre în îmbrăcăminte ar putea permite realizarea unor haine capabile să alimenteze gadgeturile electronice portabile. Nano-generatorii, aşa cum sunt cunoscute perechile de fire specifice acestei tehnologii, sunt din oxid de zinc, una dintre fibre fiind aurită, pentru a se comporta ca un electrod. Fibrele sunt de 1.000 de ori mai subţiri decât un fir de păr. Cu un design îmbunătăţit faţă de prototip, cercetătorii speră să obţină un… "încărcător" pentru iPod, adică să obţină circa 80 de miliwatt pe un metru pătrat din acest material.


PROTECŢIE. Google şi Yahoo sunt acuzate că nu fac eforturi semnificative pentru protejarea copiilor împotriva conţinutului pornografic online. Culmea, remarca vine din partea unuia dintre cele mai mari studiouri de filme pentru adulţi din lume care face apel la giganţii căutărilor pe internet pentru a fi luate măsuri suplimentare în această privinţă.


PLASME. Categoria display-urilor cu diagonala de 32 de inci este completată cu primul astfel de televizor cu plasmă introdus de LG pe piaţa din România: 32PC51. Modelul oferă un format 16:9, cu un timp de răspuns de 0,001 ms, şi are interfaţă HD (high definition). Dispozitivele conectate la plasma TV pot fi controlate cu o telecomandă, datorită tehnologiei LG Simplink. Televizorul are un preţ recomandat de 2.199 RON.  

×
Subiecte în articol: IT