x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Feb 2008   •   00:00

18 februarie 2008



BLOGURI OLIMPICE. Comitetul Olimpic Internaţional (IOC) şi-a dat acordul pentru folosirea blogurilor pe parcursul Olimpiadei. Atleţii şi-au exprimat dorinţa de a li se permite să îşi scrie părerile personale pe blog în perioada Jocurilor Olimpice, acest aspect fiind până acum privit cu reticenţă de IOC din cauza temerilor de încălcare a înţelegerilor privind drepturile de copyright. Comitetul a stabilit o serie de reguli în limitele cărora "bloggingul" va fi acceptat, menite pentru respectarea contractelor de difuzare a evenimentului, contracte de miliarde de euro. Printre aceste reguli se regăseşte interdicţia postării de materiale audio sau video cu Jocurile Olimpice sau faptul că blogurile nu vor trebui să conţină referinţe comerciale sau publicitate.  


SATELIŢI. GPS-ul şi-a găsit o nouă utilitate, cea de termometru. Ideea, prezentată de newscientist.com, aparţine meteorologilor britanici, care s-au gândit că pot folosi semnalele primite de la sateliţii Sistemului Global de Poziţionare pentru detectarea umidităţii şi a temperaturii aerului. La trecerea prin atmosferă, semnalele sunt deviate cu un unghi care depinde de caracteristici precum temperatura sau umiditatea. Britanicii intenţionează să folosească datele astfel obţinute pentru a concepe un model mai precis al schimbărilor climatice.


VICTORIE BLU-RAY. Toshiba intenţionează să renunţe la formatul HD pentru DVD-urile de înaltă definiţie, dând astfel câştig de cauză tehnologiei Blu-ray produse de compania concurentă Sony, cu care se află în conflict de mai mulţi ani, potrivit presei internaţionale. Toshiba a înregistrat mai multe înfrângeri în ultimele săptămâni, inclusiv anunţul de vineri al retailerului american Wal-Mart Stores privind renunţarea la formatul HD DVD şi comercializarea filmelor doar în format Blu-ray. Un anunţ oficial ar putea fi anunţat în cursul acestei săptămâni.

×
Subiecte în articol: IT