x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Feb 2008   •   00:00

20 februarie 2008: Microsoft intenţio­nează să facă investiţii importante în domeniul serviciilor de căutare pe internet pentru a concura cu Google, chiar dacă nu va reuşi să preia Yahoo

MICROSOFT, YAHOO, GOOGLE. Microsoft intenţio­nează să facă investiţii importante în domeniul serviciilor de căutare pe internet pentru a concura cu Google, chiar dacă nu va reuşi să preia Yahoo, a declarat ieri cofon­datorul companiei Bill Gates. “Ne putem permite să facem inves­tiţii mari în domeniul ingineriei şi al marketingului. Vom face acest lu­cru cu sau fără Yahoo. Dar consi­derăm totodată că am ajunge mai repede acolo unde dorim dacă rea­lizările din domeniul ingineriei ale Yahoo şi inginerii săi ar lua parte la un efort comun”, a spus Ga­tes. Conducerea Yahoo preci­zase într-un comunicat că oferta Mi­cro­soft (44,5 miliarde de dolari)  “subeva­luează substanţial” brandul companiei. “Nu este nimic nou în ceea ce priveşte acest proces. Am trimis o scrisoare în care am subli­niat opi­nia noastră că este o ofer­tă co­rec­tă”, a mai spus Gates, care se va re­trage, în iulie, din funcţia de di­rec­tor tehnic al Micro­soft, pentru a se consacra fundaţiei sale uma­ni­tare.

 

 

FABRICA NOKIA. Nokia nu a primit nici un fel de facilităţi fiscale pentru investiţia de la Jucu, singurele beneficii acordate producătorului de telefoane mobile fiind cele specifice unui parc industrial, a declarat ieri vicepreşedintele Agenţiei Române pentru In­vestiţii Străine, Monica Bărbule­ţiu. “Nu înţeleg specula­ţiile care s-au făcut pentru cazul Nokia. Din câte cunosc eu, nu au fost  cordate nici un fel de facilităţi fiscale”, a afirmat Bărbuleţiu într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: IT