x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Feb 2008   •   00:00

Servere. Maguay a lansat gama de servere eXpertBlade, pe platformă Intel Multi Flex, produs destinat IMM-urilor. eXpertBlade porneşte de la o configuraţie minimală de două servere, ce include şi stocare, şi se poate ridica până la 6 servere, cu până la 14 HDD-uri, preţul fiind de 5.000 de euro (fără TVA). Potrivit lui Eduard Pughin, directorul operaţional Maguay, piaţa românească a serverelor va ajunge în acest an la 10.000 de unităţi. Pe acest segment, compania a atins anul trecut o cotă de 6% şi îşi propune pentru acest an vânzarea a 1.000 de unităţi.

 

Business. Potrivit unui raport IDC România, Fujitsu-Siemens a vândut 94.234 de unităţi de calculatoare (desktop-uri, notebook-uri şi servere) anul trecut, în creştere cu 123,5% faţă de 2006, rezultat care a plasat compania pe prima poziţie pe piaţa locală. Pe segmentul notebook, FSC a vândut anul trecut 55.515 de unităţi, un plus de 113% faţă de 2006, iar cota de piaţă s-a ridicat la 17,8%, a declarat ieri Dragoş Nicolaescu, directorul general al filialei locale.

 

Schimbåri la UPC. Noul preşedinte UPC România este Jack Mikaloff, acesta înlocuindu-l din funcţie pe Richard Anderson. Anderson se concentra pe activităţi de fuziune şi achiziţii şi de conţinut strategic pentru operaţiunile Liberty Global din Europa Centrală, UPC făcând parte din divizia europeană a LG. Mikaloff a lucrat în ultimii 10 ani pentru UPC în mai multe ţări din Europa.

×
Subiecte în articol: IT