x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Feb 2008   •   00:00

26 februarie 2008



RESTRUCTURARE. Grupul german Siemens va concedia 40% din forţa de muncă a diviziei producătoare de sisteme de comunicaţii pentru companii, potrivit unei surse citate de Reuters. Planul de restructurare a Siemens Enterprise Networks, care ar presupune concedierea a 7.000 de persoane, va fi anunţat oficial astăzi.


CENTRU. Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a creat Centrul Naţional de răspuns la incidente de securitate în sistemele informatice CERT-RO. Centrul din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică va gestiona atacurile de securitate informatică.


RENUNŢARE. Microsoft va înceta să mai producă playere HD DVD pentru consolele sale Xbox 360. Decizia urmează hotărârea Toshiba de a renunţat oficial la formatul HD DVD. Preşedintele Toshiba a estimat că s-au vândut circa 300.000 de playere HD DVD pentru consola celor de la Microsoft.


VÅNZÅRI Numărul de calculatoare personale vândute anul trecut pe piaţa locală a fost de 994.000, în creştere cu 48% faţă de 2006. Categoria calculatoarelor personale include PC-uri de birou, portabile şi servere. Valoarea pieţei de profil a depăşit valoarea de 826 de milioane de dolari, depăşind estimările companiei de analiză IDC. Pentru 2008, IDC estimează o piaţă IT totală de 1,37 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: IT