x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Feb 2008   •   00:00

28 februarie 2008: Operatorul UPC România a pierdut în 2007 peste 117.000 de clienţi pe segmentul video

BILANŢ. Operatorul UPC România a pierdut în 2007 peste 117.000 de clienţi pe segmentul video (cablu, cablu digital, televiziune prin satelit), ajungând la 1,337 milioane, ca urmare a intensificării concurenţei pe această piaţă, potrivit unui raport al Liberty Global, grupul american care controlează indirect operatorul român. În schimb, pe segmentul internet şi pe cel de telefonie, compania şi-a crescut baza de clienţi cu 52,77%, respectiv cu 70,92%.

 

PERCHEZIŢII ONLINE. Guvernul german a primit acordul justiţiei pentru “percheziţiile online”, aşa cum a fost numit proiectul prin care se permite spionarea prin intermediul internetului, în condiţii stricte, a calculatoarelor persoanelor bănuite de terorism. Această măsură trebuie autorizată de un judecător, în cazul unor ameninţări concrete împotriva persoanelor sau a statului, iar datele colectate nu vor putea fi utilizate dacă ele se referă la viaţa privată a suspecţilor.

 

PREVIZIUNI. Creşterea solicitărilor de autentificare a utilizatorilor internetului este una dintre tendinţele din 2008 în industria tehnologiei informaţiei, potrivit unui studiu al compa­niei Deloitte. În privinţa compu­terelor, principalele câştiguri nu vor rezulta din vânzarea acestora, ci din vânzarea de servicii, în special cele destinate protecţiei datelor.

×
Subiecte în articol: IT