x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

12 Mai 2008   •   00:00

12 mai 208



SUPERCOMPUTER. Intel şi SGI vor lucra împreună la proiectul de dezvoltare a capacităţii de modelare şi simulare a computerului aflat la Centrul de Cercetări Ames al NASA din Moffet Field, California. Proiectul "Pleiades" va avea ca scop dezvoltarea unui sistem de calcul cu o putere de un Petaflops (1.000 de miliarde de instrucţiuni pe secundă), pînă în anul 2009, şi a unui sistem cu un vîrf de calcul de 10 Petaflops (10.000 de miliarde de instrucţiuni pe secundă), pînă în 2012.


BIOMETRIE. Sofwin va intra pe segmentul securităţii biometrice în următoarele 12 luni, prin înfiinţarea unei firme cu activităţi în acest domeniu, a declarat preşedintele grupului, Florin Talpeş. "Investim de peste patru ani în crecetare şi dezvoltare în domeniul biometriei, iar în 12 luni vom avea un start up", a spus Talpeş, citat de Mediafax. Biometria este o metodă de recunoaştere a persoanelor bazată pe măsurători fizice sau măsurători de comportament.


AMENDĂ. Microsoft a contestat în justiţie o amendă de 899 milioane de euro, stabilită de Comisia Europeană împotriva sa pentru încălcări ale reglementărilor antitrust. Amenda totală impusă de executivul european pentru Microsoft a depăşit 1,6 miliarde de euro, pentru încălcări ale reglementărilor antitrust şi pentru nerespectarea sancţiunilor impuse. CE a menţionat în februarie că nici o altă companie nu a ignorat sancţiunile care i-au fost impuse.

×
Subiecte în articol: IT