x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

14 Mai 2008   •   00:00

14 mai 2008



GPS-uri. Piaţa locală a dispozitivelor personale de navigaţie va atinge un volum de 180.000 de unităţi în 2008, în creştere cu 200% faţă de anul trecut, potrivit lui Mariusz Manowski, General Manager Eastern Europe, Mio Technology. Mio şi-a propus păstrarea unei cote de minimum 50% din piaţa dispozitivelor de navigaţie, lansînd în România o nouă gamă de produse Moov, care include cinci aparate GPS echipate cu un software intuitiv pentru configurarea itinerariului. În 2009, compania îşi va deschide un birou local, România avînd cel mai rapid ritm de creştere în domeniul GPS-urilor.

TELESCOP. Microsoft a lansat versiunea beta a unui telescop virtual care adună la un loc imagini de la cele mai mari observatoare astronomice, aplicaţia fiind disponibilă pe www.worldwidetelescope.org. Utilizatorii pot explora galaxiile pe cont propriu sau pot opta pentru un tur ghidat al acestora, pot alege telescopul prin care vor să privească sau diferite lungimi de undă ale spectrului prin care să aibă loc explorarea.

112. Plenul Senatului a adoptat ieri propunerea legislativă prin care se transferă integral la bugetul de stat finanţarea sistemului naţional unic de urgenţă 112, prin bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, instituţie care îi va administra şi patrimoniul. De la bugetul de stat vor fi suportate cheltuielile pentru salarizarea personalului STS care îndeplineşte operaţiunile specifice 112.

×
Subiecte în articol: IT