x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

13 Iun 2008   •   00:00

13 iunie 2008



INOVAŢII. Intel, în colaborare cu Neusoft, a testat o viitoare aplicaţie pentru automobile, în care camere video sînt utilizate pe post de "ochi", iar computere cu procesoare multicore joacă rolul creierului. Automobilele viitorului vor fi capabile să identifice cu mai multă acurateţe alte vehicule sau pietonii care se apropie prea mult, alertînd şoferii sau luînd propriile măsuri de siguranţă.

PC LA ELEVI. Ministerul Educaţiei pregăteşte un proiect prin care să se acorde elevilor din clasa a IX-a computere, începînd cu anul şcolar 2008-2009. Astfel, MECT va aloca în acest an fonduri de 120 de milioane de euro. Vor beneficia de acest program elevii care nu au primit în anii trecuţi primă de la stat pentru achiziţionarea unui calculator. Computerele vor fi achiziţionate de instituţiile de învăţămînt şi vor fi înregistrate în evidenţele acestora, urmînd să fie predate elevilor sau tutorilor acestora pe bază de proces-verbal. Programul va fi aprobat în perioada următoare în baza unui proiect de ordonanţă de urgenţă şi se va desfăşura pe patru ani.

TELECOM. Comisia Europeană a anunţat că va renunţa la planul de a înfiinţa o autoritate de reglementare în telecomunicaţii, în urma opoziţiei ferme a guvernelor şi agenţiilor de profil din statele membre. De asemenea, autorităţile s-au declarat împotriva unui nou organism de reglementare care să poată decide cum se vor aloca frecvenţele radio.

×
Subiecte în articol: IT