x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    21 Iun 2008   •   00:00
Info

21 iunie 2008:Samsung a anunţat terminalul Soul b, care funcţionează în reţea GSM tri-band şi HSDPA. Celularul are o cameră foto de 3 MP, memorie internă 1 G şi card microSD.

URMAŞ PENTRU SOUL. Samsung a anunţat terminalul Soul b, care funcţionează în reţea GSM tri-band şi HSDPA. Celularul are o cameră foto de 3 MP, memorie internă 1 G şi card microSD.

 
LCD WIDE. BenQ a lansat monitorul LCD wide 26 inci (66 cm). Modelul T261W vine cu o rezoluţie a ecranului WUXGA (1920 x 1200) care corespunde specificaţiilor 1080p Full HD, iar rata de contrast dinamic este de 2500:1 (timp de răspuns 5 ms).

 
CAMERĂ HD. Sony a prezentat modelul Handycam HDR-CX11E, care încorporează funcţia de fotografiere declanşată de zîmbet (Smile Shutter). Această tehnologie surprinde automat imagini clare ale zîmbetelor, la o calitate de 7.6 MP. Echipată cu senzor CMOS, camera poate înregistra imagini la rezoluţie HD şi sunet surround 5.1 pe medii de stocare de tip “Memory Stick” PRO Duo (pe un model de 4 GB furnizat se pot înregistra pînă la 85 de minute). Disponibilitatea comercială este din luna august, iar preţul estimativ este de 900 de euro.

 
PC LA ELEVI. Elevii de clasa a IX-a vor primi calculatoare desktop pe care, la absolvirea studiilor, le vor preda unităţilor de învăţămînt, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Educaţiei. În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se estimează că în perioada 2008-2011 vor fi achiziţionate 884.000 de computere, fondurile totale alocate fiind de 1,31 mi­liarde de lei. Suma maximă alocată pentru achiziţio­narea unui calculator va fi de 400 de euro. Elevii care au beneficiat sau cei care sînt incluşi în programul derulat de stat prin care se acordă un ajutor de 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator nu vor putea primi computere prin noul proiect.

×
Subiecte în articol: IT