x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

27 Iun 2008   •   00:00

27 iunie 2008



TELECOM. Utilizatorii de cartele preplătite ai Vodafone au posibilitatea să acceseze internetul de pe telefonul mobil timp de 24 ore prin activarea unei opţiuni al cărei tarif se ridică la 0,75 euro. Prin „Vodafone Internet pe mobil 24h“, clienţii pot accesa nelimitat portalul operatorului sau alte portaluri în limita a 75 MB iar ce depăşeşte se tarifează cu 0,4 euro/MB. Utilizatorii au la dispoziţie în cadrul portalului Vodafone live! şi un cititor RSS care le permite să citească rezumatul ştirilor de pe site-uri, fără să plătească traficul generat. (Alexandru Rădescu)

BUSINESS. Yahoo! a anunţat că Microsoft ar fi dispus să investească 8 miliarde de dolari în companie, cu condiţia să cedeze producătorului de software motorul său de căutare pentru un 1 miliard de dolari. Această investiţie este condiţionată de semnarea unui acord de exclusivitate pe o perioadă de 10 ani care ar face Yahoo! „dependent de Microsoft pentru toate activităţile sale de căutare online“, au precizat oficiali Yahoo! într-o scrisoare remisă acţionarilor.

INTERCONECTARE. Comisia Europeană a lansat o consultare publică asupra tarifelor de interconectare în reţelele de telefonie mobilă în UE. Executivul comunitar consideră că diferenţele dintre tarifele de interconcetare existente între reţelele de telefonie fixă şi mobilă nu pot fi justificate prin diferenţele dintre costurile de exploatare sau prin specificul naţional al reţelelor respective.

×
Subiecte în articol: IT