x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

02 Iul 2008   •   00:00

2 iulie 2008:ANRCTI a deschis procedura iniţială de alocare a numerelor naţionale pentru servicii de informaţii privind abonaţii, de forma 118(xyz)

INFORMAŢII ABONAŢI. ANRCTI a deschis procedura iniţială de alocare a numerelor naţionale pentru servicii de informaţii privind abonaţii, de forma 118(xyz). Orice furnizor care îndeplineşte cerinţele prevăzute de Decizia ANRCTI pe această temă poate solicita cel mult cinci numere de această formă, titularii licenţelor urmînd să plătească un tarif anual de 3.500 de lei pentru fiecare număr. Aceste numere vor fi folosite pentru furnizarea de informaţii despre abonaţi, de genul profesiei acestora, date legate de terminarea apelurilor la numărul abonatului respectiv sau informaţii privind abonaţii în limbi de circulaţie internaţională.


REÎNCĂRCÅRI ELECTRONICE. Circa 40% dintre utilizatorii de servicii preplătite utilizează reîncărcarea electronică a creditului. Dintre aceştia, 32% fac acest lucru în supermarketuri, 31% la reprezentanţele companiilor de telefonie mobilă, 30% în magazine universale şi 27% în hipermarketuri, conform unui studiu al companiei Pay Up. Plata electronică a facturilor este evaluată în România la 5,8 miliarde de dolari şi 180 de milioane de facturi emise. În prezent, Pay Up a semnat acorduri cu operatorii Orange şi Vodafone pentru încărcarea cartelelor pre pay, dar asigură şi servicii deplată pentru companiile emitente de facturi.

×
Subiecte în articol: IT