x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

03 Iul 2008   •   00:00

3 iulie 2008:Creşterea numărului de oferte de muncă pe segmentul de software în prima jumătate a anului 2008 este de numai 27%, faţă de o medie pe ţară de 86%

FUZIUNE UPC. Operatorul de telecomunicaţii UPC România va fuziona prin absorbţie cu Electron M. Bit Telecom, Sebmar şi Cablevision of Romania, firme pe care le controlează, operaţiunea vizînd simplificarea procesului decizional şi reducerea costurilor administrative, prin formarea unei structuri unice. Fuziunea îşi va produce efectele de la 1 octombrie. Cele trei societăţi au ca asociaţi UPC România şi CVR, ultima fiind controlată integral de UPC România. Operatorul UPC a consemnat în anul 2007 pierderi de 230,18 milioane de lei, în creştere cu 107,8% faţă de nivelul raportat cu un an în urmă. Cu peste 1,66 milioane de abonaţi la finele lunii martie 2008, UPC România este o subsidiară a companiei olandeze UPC Holding, afiliată grupului american Liberty Global.


PROGRAMATORI. Creşterea numărului de oferte de muncă pe segmentul de software în prima jumătate a anului 2008 este de numai 27%, faţă de o medie pe ţară de 86%, fapt ce indică o blocare a pieţei pe acest segment. Unul dintre motive este creşterea foarte mare a salariilor în acest domeniu, ceea ce determină orientarea companiilor către creşterea eficienţei angajaţilor existenţi. Salariile nete pentru programatori au atins aproape nivelul celor din Vest, productivitatea muncii fiind însă mai mică, potrivit indicatorului Bestjobs Index.

×
Subiecte în articol: IT