x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

09 Iul 2008   •   00:00

9 iulie 2008:Reprezentanţii industriei de software consideră că eliminarea facilităţilor fiscale pentru programatorii din cadrul producătorilor de aplicaţii informatice este inoportună.

REACŢII. Reprezentanţii industriei de software consideră că eliminarea facilităţilor fiscale pentru programatorii din cadrul producătorilor de aplicaţii informatice este inoportună. Ea ar putea determina atît companiile străine cît şi programatorii să se orienteze către alte ţări. Încurajarea industriei de IT trebuie să se facă, în opinia reprezentanţilor acestui domeniu, cu păstrarea taxelor preferenţiale, mai ales în condiţiile în care presiunea pe costuri a fost foarte mare în ultimii doi ani în acest sector.
Un proiect al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prevede ca programatorii să-şi achite contribuţia la asigurările sociale de sănătate în funcţie de venit şi nu la nivelul salariului minim pe economie, ca în prezent.
Industria IT&C din România va atinge la sfîrşitul anului o pondere de 10% din Produsul Intern Brut al României, comparativ cu 7% în 2007.

 
CELULARUL VECHI. Doar 3% din populaţie reciclează telefoanele mobile, iar trei persoane din patru nici măcar nu se gîndesc să recicleze dispozitivele. Un sondaj realizat la nivel global de Nokia arată faptul că jumătate dintre respondenţi nu ştiu că reciclarea telefonului mobil este posibilă. Concluziile studiului mai evidenţiază faptul că, deşi o persoană a deţinut, de-a lungul vieţii, aproximativ 5 telefoane, 44% din aparatele care nu mai sunt folosite sunt păstrate acasă şi doar 4% sunt aruncate la gunoi.

×
Subiecte în articol: IT