x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

10 Iul 2008   •   00:00

10 iulie 2008



LANSARE. Compania de software Oracle a lansat în România, în premieră, programul "Innovate" de sprijinire a tinerilor antreprenori români din domeniul IT. Prin acest program, Oracle va oferi tinerilor absolvenţi din acest domeniu consultanţă pentru dezvoltarea unei afaceri şi acces la tehnologia necesară. O măsură a succesului acestui program ar putea fi ca în următorii ani să existe între 5 şi 10 afaceri de succes în domeniul IT demarate prin intermediul acestui proiect, este de părere Sergio Giacoletto, vicepreşedinte executiv Oracle Europa.

CAPITAL.
Telemobil, operatorul reţelei de telefonie mobilă Zapp, îşi va majora capitalul social cu 360 de milioane de lei, pînă la 360,09 milioane, pentru extinderea reţelei CDMA, lansarea serviciilor de telecomunicaţii din generaţia a treia (3G) şi dezvoltarea companiei. 30% din contravaloarea celor 144 de milioane de titluri emise s-a achitat deja, urmînd ca diferenţa să fie acoperită în trei ani de la data publicării hotărîrii acţionarilor în Monitorul Oficial. Zapp va lansa serviciile comerciale 3G în toamna acestui an.

PLAYERE.
Samsung lansează în România trei noi modele de playere muzicale: YP-P2, YP-S5, YP-T10. Modelul YP-S5 este singurul care dispune de difuzoare externe, avînd boxe integrate de 1,5 W. Modelul prezintă o autonomie de funcţionare de 24 de ore în regimul de audiţie de melodii, poate reda video în format MPEG4 şi permite vizualizarea fotografiilor şi a conţinutului de tip text. YP-S5 se poate transforma în boxă pentru un telefon mobil dotat cu Bluetooth.

×
Subiecte în articol: IT