x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Aug 2008   •   00:00

Maneliştii intră în vizorul viruşilor informatici
În topul celor mai răspîndite ameninţări informatice ale lunii iulie în România se regăseşte un virus care caută şi distruge fişierele multimedia cu nume specifice manelelor. De asemenea, virusul blochează accesul celor care folosesc calculatorul infectat la site-uri româneşti care ar putea conţine acest tip de muzică.



Maneliştii intră în vizorul viruşilor informatici
În topul celor mai răspîndite ameninţări informatice ale lunii iulie în România se regăseşte un virus care caută şi distruge fişierele multimedia cu nume specifice manelelor. De asemenea, virusul blochează accesul celor care folosesc calculatorul infectat la site-uri româneşti care ar putea conţine acest tip de muzică. Astfel, un fişier care conţine de exemplu şirul de caracter "adiminune" va fi şters din calculator şi încercările utilizatorului de a accesa ceva de genul euromanele.net vor fi zadarnice. Conform clasamentului realizat de cercetătorii laboratoarelor BitDefender, virusul antimanele este devansat doar de un troian care deschide ferestre cu reclame în browserul utilizatorului, fără a cere permisiune. O altă ţintă a unei ameninţări frecvente, situată pe locul trei în acest top, o reprezintă amatorii de jocuri online. Sub pretextul că ar fi un program care sparge protecţia la copiere a unor jocuri sau utilitare cunoscute, troianul Trojan.PWS.WoW.NCY descarcă de pe web şi rulează alte programe cu funcţionalitate de virus.

Reduceri la roaming
Vodafone România va reduce cu 6-8% tarifele de roaming pentru apelurile în statele membre ale Uniunii Europene, în Elveţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, începînd cu 18 august. În cazul acestor convorbiri, cît şi în cel al convorbirilor efectuate cu opţiunea Passport va fi aplicat tariful la secundă, după primul minut, de la 16 septembrie.

Abonaţii şi utilizatorii de cartele telefonice Vodafone care călătoresc în statele europene vor plăti un tarif de 0,46 euro fără TVA (0,547 euro cu TVA) pe minut pentru apelurile efectuate prin intermediul serviciului Vodafone World. În cazul apelurilor primite, clienţii operatorului vor plăti 0,22 euro fără TVA (0,262 euro cu TVA) pe minut.

×
Subiecte în articol: IT