x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Iun 2006   •   00:00
GOOGLE CONCUREAZA EXCEL. Google a anuntat ca incepe testarea unui program online de calcul tabelar, care va permite utlilizatorilor sa stocheze si sa organizeze date intr-o forma structurata, in mod gratuit. Aplicatia lansata de Google va putea fi utilizata, simultan, de pana la zece utilizatori, depasind astfel limitarile impuse de Excel, programul de calcul tabelar dezvoltat de Microsoft, iar datele numerice vor putea fi prelucrate prin intermediul a 200 de functii si formule. Programul Google Spreadsheet va putea prelucra date stocate in formatul ".xls", utilizat de Excel, si in formatul Comma Separated Va-lue, ".csv", si este destinat unor echipe care cuprind un numar scazut de utilizatori, nu companiilor mari, a declarat Jonathan Rochelle, manager de produs pentru Google Spreadsheet.

INVESTITIE IBM IN INDIA. IBM, liderul mondial in sectorul serviciilor informatice, a anuntat marti ca va investi circa sase miliarde de dolari in India in urmatorii trei ani, pe fondul cresterii importantei statului asiatic ca centru international in domeniul tehnologiei informatiei. Compania intentioneaza sa isi extinda activitatea in sectorul de servicii informatice, de software, hardware si cercetare in India. "Suntem deja cea mai importanta companie din sectorul tehnologiei informatiei din India si suntem atat de entuziasmati de perspectivele de dezvoltare ale statului asiatic, incat am hotarat sa investim sase miliarde de dolari in urmatorii trei ani", a declarat Samuel Palmisano, presedintele si directorul general al companiei.

CARD EDGE. Sony Ericsson a lansat cardul PC quad band EDGE GC86 - succesor al modelului GC85. GC86 are antena incorporata si va fi disponibil in trimestrul trei al anului. Cand se conecteaza la retelele GSM/EDGE, utilizatorii se pot bucura de viteza de trei ori mai mare in comparatie cu GPRS. Teoretic, viteza poate ajunge pana la 247 kbps.

ROAMING. Vodafone lanseaza optiunea de roaming Passport, care permite clientilor sa efectueze apeluri la tarifele lor nationale, in schimbul unei taxe de conectare per apel. Taxa este de 1,20 dolari (fara TVA) pentru clientii Vodafone Romania care calatoresc in Europa (dispobil in 16 retele), in timp ce pentru Australia, Japonia, Noua Zeelanda taxa de conectare/apel este de 2,40 dolari. Pentru apelurile de voce primite, clientul aflat in roaming plateste numai taxa de conectare/apel. Taxa de conectare este perceputa la fiecare 10 minute ale unei convorbiri.

×
Subiecte în articol: IT