x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

24 Feb 2006   •   00:00
RECLAMATIE LA UE. Un grup format din competitori si clienti ai Microsoft a inaintat miercuri o noua reclamatie impotriva companiei americane la Comisia Europeana, acuzand gigantul software de concurenta neloiala. Comitetul European pentru Sisteme Interoperabile, avand membri companii precum IBM, Oracle, Sun Microsystems, Nokia, RealNetworks, a precizat ca Microsoft "ameninta sa refuze intreprinderilor si consumatorilor individuali posibilitatea reala de a alege".

LAPTOP CU DOUA PROCESOARE. Intel a lansat ieri noua tehnologie mobila Centrino Duo pentru notebook-uri. Cu aceasta ocazie, Acer, Prestigio, Asus si Lenovo au prezentat cele mai noi modele de notebook-uri pe care le vor comercializa in Romania. Noua platforma mobila a Intel se bazeaza pe procesoarele dual-core, create cu ajutorul tehnologiei de fabricare pe 65 de nanometri. (Cristian Ionita)

GOOGLE SA PLATEASCA. Companiile care ofera servicii pe internet precum Google ar trebui sa plateasca pentru utilizarea noilor retele care permit accesul rapid la internet, a declarat directorul executiv al Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke. Potrivit Ricke, reprezentantii industriei discuta taxarea unor companii precum Amazon.com si eBay, care isi desfasoara activitatea pe internet. "Aceste companii au nevoie de infrastructura. Nu se poate ca furnizorii de infrastructura precum Deutsche Telekom sa continue sa investeasca, iar altii sa profite", a spus Ricke, directorul celei mai mari companii de telecomunicatii din Europa.

POLITIA INCHIDE SERVER EDONKEY. Politia din Belgia si cea din Elvetia au inchis o componenta majora a retelei de internet eDonkey, folosita in principal de utilizatori pentru a face schimb de materiale care intra sub incidenta legilor privind drepturile de autor. Razorback 2 era cel mai mare server al retelei de tip peer-to-peer eDonkey. Autoritatile elvetiene l-au arestat pe operatorul site-ului la rezidenta acestuia din Elvetia si i-au perchezitionat casa. In acelasi timp, la dispozitia magistratilor, politia belgiana a sechestrat serverele site-ului, localizate la un centru internet din Zaventem, langa Bruxelles.

JAFUL ROAMING. Comisia Europeana a demarat un proiect care vizeaza reglementari internationale privind tarifele roaming. Oficialii europeni spun ca abonatii platesc tarife mult prea mari atunci cand folosesc telefonul mobil in strainatate, ceea ce reduce utilizarea celularelor in aceste conditii. Aceasta reprezinta un obstacol pentru piata europeana a comunicatiilor electronice. Comisia Europeana intentioneaza sa propuna noile reglementari Parlamentului European si Consiliului Europei cat mai repede. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT