x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Iul 2005   •   00:00
SERVICIUL UNIVERSAL. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a elaborat un proiect de Ordin potrivit caruia contributia firmelor de comunicatii si telefonie pentru serviciul universal va fi, intre 2005 si 2010, de cel mult 0,5% din cifra de afaceri, fara sa depaseasca 3 milioane de euro. Daca obligatiile de plata vor depasi 3 milioane de euro prin aplicarea procentului de 0,5%, procentul ce va fi utilizat pentru calcularea contributiilor furnizorilor se va diminua, astfel incat suma maxima platita sa fie egala cu 3 milioane de euro. Pentru anul 2004, procentul ramane de 0,8% din cifra de afaceri, din care se scad in prealabil veniturile provenite din interconectare si serviciile de roaming oferite pe piata de gros furnizorilor de servicii de telefonie mobila din afara Romaniei pentru utilizatorii acestora aflati pe teritoriul Romaniei. Internet pentru prieteni. Compania Neogen a lansat Friendz, un serviciu care le permite utilizatorilor sa comunice si sa imparta experiente crean- du-si propriul spatiu online. Noul serviciu integreaza alte patru facilitati mai vechi: Network, Club, Foto si Site. Serviciul este gratuit, iar utilizatorii sai pot crea un site, un club, propria comunitate online, pot crea si impartasi fotografii, avand la dispozitie si facilitatile de comunicare oferite de serviciul de mesaje.

PARTENERIAT TCS-MICROSOFT. Tata Consultancy Services, cel mai important exportator de programe software din India, va infiinta un joint venture in China, pentru a oferi servicii software companiilor straine si locale de pe piata chineza. TCS va controla pachetul majoritar de actiuni in noua firma, celelalte actiuni urmand sa fie detinute de Microsoft, de firma chineza Uniware si de mai multe parcuri chineze de software. Firma va avea sediul in Beijing si va demara activitatile la inceputul lui 2006. TCS are deja o subsidiara in China, infiintata in 2002, si care in prezent are aproximativ 250 de angajati.

ORACLE CUMPARA PROFITLOGIC. Corporatia Oracle a ajuns la un acord pentru achizitia companiei ProfitLogic, un furnizor de solutii pentru optimizarea profitului companiilor de retail. Printre clientii actuali ai ProfitLogic se numara si Famous Footwear, JC Penney, Marshall Field’s, Nordstrom, Reitmans, ShopKo Stores, Toys R Us.

×
Subiecte în articol: IT