x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

11 Iun 2005   •   00:00
BURSA. Actiunile Flamingo International ar putea fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti cel mai tarziu la jumatatea lunii iulie, dupa oferta publica prin care vor fi plasate titluri la un pret cuprins intre 18.000 si 24.000 de lei. "Listarea titlurilor se va realiza dupa finalizarea ofertei pubice si realizarea tuturor demersurilor pe care le presupune acest proces", a explicat Dragos Simion, presedintele companiei. Oferta va fi intermediata de un sindicat constituit din Raiffeisen Capital & Investment si ING Securities, dar investitorii vor putea participa prin orice companie de brokeraj autorizata. Se estimeaza ca 35% dintre actiuni vor fi detinute de actionarii minoritari.

ANTIVIRUS. Producatorul roman de programe antivirus Softwin a anuntat ca a reusit sa ajunga la o cota de piata de aproape o treime din piata franceza, in primele trei luni din 2005. Procentul este de doua ori mai mare decat media trimestrului unu al anului 2004, informeaza compania, citand un studiu Gfk. Solutia BitDefender, lansata in Franta in februarie 2002, a ocupat in octombrie 2004 locul doi in topul vanzarilor din magazinele franceze, principalul concurent pe aceasta piata fiind reprezentat de Symantec.

SUPRAVEGHERE. Parlamentul European a respins o propunere a statelor membre UE referitoare la stocarea, pentru un interval de trei ani, a informatiilor rezultate din comunicatii telefonice si din folosirea postei electronice. Propunerea de stocare a datelor a fost initiata anul trecut de Franta, Marea Britanie, Suedia si Irlanda, in cadrul masurilor de combatere a terorismului. Europarlamentarii au respins aceasta propunere, afirmand ca este exagerata. Rezolutia adoptata de Parlamentul European afirma ca o asemenea lege ar fi extrem de costisitoare si ar incalca "principiul prezumtiei de nevinovatie". In prezent, nici macar nu exista un mecanism de cautare care sa poata face fata la un asemenea volum de informatii, pentru ca, folosind tehnologia existenta, durata unei singure cautari ar fi de "50 pana la 100 de ani", spun oponentii acestei idei. Propunerea a fost criticata, la inceputul anului, si de companiile private, precum si de organizatiile pentru apararea drepturilor civile.

×
Subiecte în articol: IT