x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 13 octombrie 2007

Info IT 13 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    13 Oct 2007   •   00:00
Info IT 13 octombrie 2007

Panasonic a lansat şase noi modele de camere foto: L10, DMC-FZ18, DMC-FX100, DMC-FX55, DMC-FX33 şi LS65.

PUTEREA MINŢII. Cercetătorii japonezi apropie viaţa virtuală de cea reală. Ei au creat un sistem pentru a evolua in Second Life numai cu puterea minţii, fără tastatură sau mouse, invenţie care ar putea să schimbe viaţa multor persoane paralizate. Mai multe studii au arătat că este posibilă mişcarea cursorului pe ecran folosind numai undele cerebrale, fiind pentru prima dată cănd această tehnică este aplicată la o lume virtuală pe internet.

CĂUTĂRI. Un sistem telescopic special a fost conceput pentru a detecta viaţă extraterestră. ATA (Allen Telescope Array) este format din 360 de antene de 6 metri şi raza sa de acţiune poate acoperi mai mult de un milion de sisteme solare, in căutare de semnale radio generate de fiinţe inteligente. Creatorii săi speră ca pănă in 2025 să poată detecta diferite semne de viaţă extraterestră. Telescopul va ajuta şi la o mai bună inţelegere a fenomenelor precum supernove, găuri negre şi a altor obiecte astronomice "exotice".

LANSARE. Panasonic a lansat şase noi modele de camere foto: L10, DMC-FZ18, DMC-FX100, DMC-FX55, DMC-FX33 şi LS65. SLR-ul digital DMC-L10, de 10,1 megapixeli, are un LCD de 2,5 inci free angle pentru live view permanent. Cu excepţia modelului FX-100, toate aparatele sunt dotate cu tehnologia Intelligent Auto, prin care se asigură stabilizarea imaginii, alegerea automată a scenei potrivite, respectiv sistemul de detectare a feţei. Pe piaţa locală a camerelor foto, compania deţine o cotă de piaţă de 15%.

ACHIZIŢIE. Pentru a-şi acoperi lipsurile din linia de producţie, producătorul de jocuri video Electronic Arts a anunţat că va achiziţiona două studiouri de software in ceea ce va fi cea mai mare tranzacţie din istoria companiei, şi anume de 860 de milioane de dolari, recordul anterior fiind stabilit de o achiziţie din 2006, de 680 de milioane de dolari, a producătorului de jocuri mobile Jamdat Mobile. Studiourile BioWare şi Pandemic sunt cunoscute pentru titlurile lor de acţiune şi aventuri.

×
Subiecte în articol: IT