x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 6 octombrie 2007

Info IT 6 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    06 Oct 2007   •   00:00

. Jocul video dezvoltat de Microsoft, Halo 3, a devenit unul dintre cele mai bine văndute produse ale anului, inregistrănd vănzări de 300 de milioane de dolari la numai o săptămănă de la lansare,

ANCHETĂ. Curtea Tribunalului din München a impus o amendă de 201 milioane de euro companiei Siemens, finalizănd investigaţia biroului public de cercetări din München, făcută la fosta divizie de comunicaţii din cadrul Siemens AG. Autorităţile fiscale germane au ajuns la un acord in urma investigaţiilor făcute impreună cu procurorii. Siemens acceptă amenda impusă de tribunal şi işi asumă intreaga responsabilitate pentru neregulile din trecut ale diviziei de comunicaţii. Compania a renunţat la dreptul său de a face apel. (A.R.)

INCASĂRI. Jocul video dezvoltat de Microsoft, Halo 3, a devenit unul dintre cele mai bine văndute produse ale anului, inregistrănd vănzări de 300 de milioane de dolari la numai o săptămănă de la lansare, lucru care a determinat şi o dublare a incasărilor la consola Xbox 360. Peste 5,2 milioane de exemplare Halo 3 au fost cumpărate de fanii jocurilor video, primele două jocuri din această serie vănzănd impreună 14,8 milioane de copii. Microsoft speră astfel să işi depăşească rivalul Sony pe piaţa de 30 de miliarde de dolari a jocurilor video.

UTIL. O companie feroviară japoneză vrea să instaleze in metrou dispozitive care să trimită pe telefoanele mobile ale călătorilor informaţii personalizate care să ii anunţe cănd trebuie să coboare sau să ii trezească dacă adorm. Pasagerii vor vedea şi căt de aglomerat e fiecare vagon, putănd să aleagă astfel unul mai liber. Serviciul ar putea fi implementat in trenurile care vor fi puse in circulaţie in anii următori.Â

VERDICT. O femeie este obligată să plătească 222.000 de dolari pentru punerea in comun online a 24 de melodii, incălcănd astfel drepturile de autor.

Cele şase companii din industria muzicală care au acţionat-o in justiţie au cerut despăgubiri de 9.250 de dolari pentru fiecare din cele 24 de melodii analizate in proces, deşi bănuiau că femeia a incălcat drepturile de autor in cazul a 1.702 melodii.

Este primul caz in care o astfel de cauză ajunge in tribunal.

×
Subiecte în articol: IT