x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Infractionalitate - Francezii au arestat un grup de "pirati romani"

Infractionalitate - Francezii au arestat un grup de "pirati romani"

25 Iun 2004   •   00:00

Orasul francez Nancy a fost scena unei desfasurari impresionante de forte a brigazii de combatere a crimei organizate.

CRISTIAN IONITA

Tinta "mascatilor": anihilarea unei grupari de romani care obisnuiau sa tepuiasca francezii cinstiti care incercau sa cumpere diferite electronice si electrocasnice ieftine de pe Internet.

Dis-de-dimineata, doua automobile obisnuite si o patrula de politie au descins pe Strada Baron Louis, arestand doi romani. Simultan, o a doua echipa de politisti a facut o descindere intr-un imobil pe Strada Saint-Dizier. Dupa ce au luat cladirea cu asalt, fortele de ordine au escortat pana la microbuzul parcat afara sapte tineri romani incatusati. In plus, au ridicat si cateva computere de la locul descinderii.

Publicatia electronica www.estrepublicain.fr considera ca "tinerii romani au renuntat la vanzarea ziarelor gratuite sau la spalarea parbrizelor prin intersectiile aglomerate si s-au apucat de escrocherii pe piata licitatiilor electronice de pe e-Bay".

Deocamdata, Politia franceza nu a facut publice detalii asupra cazului, invocand faptul ca cercetarile sunt in curs. In schimb, jurnalistii francezi spun ca tinerii romani arestati la Nancy foloseau Internet cafe-urile atunci cand escrocau utilizatorii e-Bay pentru a fi reperati mai greu.

×
Subiecte în articol: IT romani