Google si Oracle sunt obligate sa faca publice eventualele sume platite unor jurnalisti sau bloggeri care au redactat materiale sau comentarii despre cazul incalcarii patentelor Oracle pentru Java de catre platforma Android a motorului de cautare, a decis azi o instanta din San Francisco.
Oracle a acuzat Google ca platforma Android "calca in picioare" drepturile de proprietate intelectuala asupra limbajului de programare Java. Google a raspuns ca nu a incalcat vreunul dintre brevetele Oracle, iar compania nu poate impune copyright pe anumite portiuni ale Java, limbajul de programare fiind open-source, adica disponibil publicului larg.
Potrivit bloomberg.com, citat de Mediafax, un judecator de la o instanta din San Francisco a ordonat celor doua parti sa ofere, pana pe 17 august, detalii despre eventuali jurnalisti sau bloggeri care ar fi primit bani in timpul procesului dintre Google si Oracle. Acesta a spus ca este "preocupat" de faptul ca aceste companii sau avocatii lor au platit jurnalisti din presa scrisa sau online sa scrie despre proces.
Acest lucru este necesar pentru a clarifica daca vreo informatie din aceste articole ar fi putut fi "influentata de relatiile financiare cu partile", a spus judecatorul.
Atat Google, cat si Oracle au spus ca se vor supune deciziei instantei.
Eric Goldman, profesor la Santa Clara University, spune ca decizia instantei este neobisnuita si oneroasa.
In cazul lui Google, ar fi vorba despre sute de mii de bloggeri de verificat, daca se ia in considerare serviciul AdSense, care permite site-urilor, precum blogurile, sa vanda spatii publicitare.
"Oracle a facut publice toare relatiile financiare legate de aceasta chestiune si este timpul ca si Google sa faca la fel", a spus Deborah Hellinger, purtator de cuvant pentru Oracle, al carei sediu central se afla in Redwood City. Aceasta a adaugat ca se asteapta sa fie facute publice platile indirecte catre entitati care au facut comentarii in beneficiul Google.
Jim Prosser, un purtator de cuvant pentru Google, a refuzat sa faca comentarii privind decizia instantei, spunand ca Google va respecta acest ordin.
Pe 23 mai, o instanta din SUA a decis ca platforma software Android pentru smartphone-uri si tablete, dezvoltata de Google - companie cu sediul in Mountain View, California -, nu a incalcat brevete de inventie si drepturi de proprietate intelectuala ale Oracle.
Decizia a reprezentat o lovitura grea pentru Oracle, care spera la despagubiri peste un miliard de dolari.
Daca ar fi castigat, Oracle ar fi incasat sume uriase, dat fiind succesul comercial al smartphone-urilor si tabletelor echipate cu sistemul de operare Android.
Roverul Perseverance, aflat pe planeta Marte, a reușit să transforme dioxidul de carbon din atmosferă în oxigen, a anunţat NASA, scrie AFP.
Demonstraţia a avut loc pe 20 aprilie iar NASA...
Microsoft ar putea cumpăra compania de inteligenţă artificială şi tehnologie de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications pentru 16 miliarde de dolari, au declarat surse anonomie,...
NASA a amânat zborul elicopterului Ingenuity pe Marte, după ce un test al elicei s-a încheiat brusc, anunță Business Insider.
Acesta a fost ultimul test major înainte de primul zbor al dronei, care inițial era...
Nora Al-Matrooshi face istorie în Emiratele Arabe Unite. Este prima femeie astronaut din ţară. Ea şi Mohammed Al-Mulla au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.
Alături de Mohammed Al-Mulla (32 de ani)...
Facebook nu intenționează să anunțe utilizatorii care se numără printre cei o jumătate de miliard de persoane ale căror informații personale au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, relatează...
Neuralink, startup-ul antreprenorului miliardar Elon Musk (foto), a lansat un video în care o maimuță joacă un joc video simplu, după ce i-a fost implantat un cip în creier, relatează Reuters.
Videoclipul...
Companiile din întreaga lume vor cheluti 4,1 trilioane de dolari pe tehnologia informației anul acesta, în creștere cu 8,4% față de 2020, redobândind ritmul creșterii corporative dinainte de pandemia de...
Biroul de arhitectură ABIBOO a realizat planurile primului oraş de pe planeta Marte, materialele prime folosite la contrucţie provenind de pe suprafaţa acestei planete. Oraşul va putea găzdui 250.000 de oameni...
Platforma de socializare Facebook va notifica utilizatorii atunci când vor intra într-un grup care încalcă Standardele Comunităţii pentru a fi suficient informați. Schimbările vor fi lansate la...
Oamenii de știință au căzut de acord că pe planeta Marte se aflau râuri, lacuri, mări și oceane în urmă cu miliarde de ani. Însă acum cercetările de îndreaptă spre găsirea explicației dispariției...
Facebook a ajuns la 10.000 de angajaţi care lucrează la realitatea virtuală şi augmentată. Numărul celor din divizia Reality Labs a crescut de 10 ori în ultimii patru ani. Mark Zuckerberg a declarat că îşi...
Aplicaţia mobilă WhatsApp, care aparține companiei americane Facebook, a inclus funcţia de apeluri audio şi video pentru desktop, scrie Reuters.
Utilizatorii vor putea să...
Platforma digitală Zoom Video Communications se așteaptă la venituri cu peste 40% mai mari în 2021, față de anul anterior, de peste 3,7 miliarde de dolari în 2021, în contextul în are tot mai mulți oameni...
Facebook a lansat aplicaţia Bars pentru rapperii aspiranţi. La fel ca TikTok, aceasta le dă ocazia utilizatorilor să creeze clipuri de scurtă durată.
„Hai să vă spun despre această nouă aplicaţie. Se...
Miliardarul Elon Musk a semnalat că preţurile bitcoin şi ethereum par „ridicate”, în contextul în care piaţa criptomonedelor a atins noi recorduri în ultimele zile, potrivit Bloomberg.
El a făcut această...