x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet - Adresele sinucigasilor

Internet - Adresele sinucigasilor

19 Oct 2004   •   00:00

"Am 15 ani si am pierdut orice chef sa mai traiesc. Imi poate da cineva o reteta buna pentru a muri?".

CRISTIAN IONITA

"Caut pe cineva care ar vrea sa moara cu mine. Daca esti serios, trimite-mi, te rog, un e-mail. Semneaza Kenji, 35 de ani, din Osaka". Asa suna mesajele postate la adresele de Internet unde isi dau intalnire sinucigasii.

In Japonia, fenomenul a ajuns la asemenea proportii, incat autoritatile se intreaba daca nu cumva Internetul este cauza cresterii fara precedent a numarului sinuciderilor.

Temerile s-au accentuat dupa ce, saptamana trecuta, politia a descoperit cadavrele a noua tineri cu varste intre 20 si 30 de ani, asfixiati in interiorul unor masini aflate in apropierea orasului Tokyo. Autoritatile spun ca a fost vorba de o dubla sinucidere colectiva organizata prin intermediul Internetului.

Pe aceste site-uri se gasesc in general mici anunturi, raspunsuri si sfaturi, insotite adesea de manuale de suicid.

STATISTICI SINISTRE. Anul trecut, 34 de japonezi si-au gasit moartea in sinucideri colective, aranjate prin Internet, conform declaratiilor politiei. In 2003, numarul total al sinuciderilor a atins tristul record de 34.427, ceea ce inseamna o crestere cu 7,1%, fata de 2002.

"Este clar ca numarul sinuciderilor prin intermediul Internetului va creste", a declarat psihologul japonez, Yoshitaka Fukui.
×
Subiecte în articol: IT