x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet la 30Mbps în fiecare casă

Internet la 30Mbps în fiecare casă

de Alexandru Radescu    |    20 Mai 2010   •   00:00

Comisia Europeană visează ca fiecare locuinţă să aibă o viteză a conexiunii la internet de 30Mbps până în 2020.

Comisia Europeană a prezentat un plan de acţiune pe mai mulţi ani, menit să impulsioneze "potenţialul digital" al Europei. Până în 2013, acoperirea broadband la nivel european ar trebui să fie completă iar până în 2020, viteza conexiunii la internet ar trebui să ajungă la 30Mbps, potrivit unui raport prezentat de comisarul Nellie Kroes.

Pentru a ameliora accesul la conţinutul on-line legal, Comisia intenţionează să simplifice sistemul de gestionare a drepturilor de autor şi procedurile transfrontaliere de acordare a licenţelor. Alte măsuri vizează facilitarea operaţiunilor de plată electronică şi simplificarea sistemului de facturare on-line.

Mulţi europeni ezită să utilizeze noile tehnologii, din motive care ţin de respectarea vieţii private. În acest sens, Comisia doreşte să introducă reguli mai stricte privind protecţia datelor personale. În viitor, operatorii de internet ar putea fi obligaţi să informeze utilizatorii cu privire la eventualele probleme de securitate care ar putea avea impact asupra datelor lor personale.

Conform raportului prezentat de CE, aproximativ 30% din cetăţenii UE nu au utilizat niciodată internetul, în ciuda faptului că, în prezent, comerţul şi serviciile sunt din ce în ce mai accesibile on-line. În SUA, valoarea investiţiilor în domeniul TIC este de două ori mai mare decât în UE. Doar 1% din cetăţenii europeni beneficiază de o de o conexiune internet de mare viteză prin fibră optică, în timp ce în Japonia şi în Coreea de Sud, acest procent se ridică la 12% şi respectiv 15%.



×
Subiecte în articol: redactie