x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internetul poate salva vieti cu ajutorul oamenilor

Internetul poate salva vieti cu ajutorul oamenilor

06 Feb 2005   •   00:00

Internetul s-a mai imbogatit cu un site. E doar una dintre milioanele de adrese virtuale, dar are ceva special: a fost creata de cativa elevi de clasa a VI-a, care vor sa-i salveze viata colegei lor bolnave de leucemie. Nimic nu este pierdut daca exista speranta.


ALEX NEDEA

SARITORI. Colegii Iuliei s-au hotarat sa-i construiasca un site, pentru ca intreaga planeta sa afle povestea Iuliei
"Mami, vreau sa traiesc!...". Doi parinti sunt sfasiati de durere, neputinciosi in fata fetitei lor de 12 ani, bolnava de leucemie. In ajutorul familiei Branistareanu au sarit colegii Iuliei, din clasa a VI-a A, de la Scoala nr. 188, din Bucuresti. Au construit un site, iar acum cer ajutorul intregii comunitati a Internetului sa o ajute pe colega lor bolnava. Adresa este: www. speranta.as.ro.

SCRISOARE. "Vreau sa traiesc, sa fiu iarasi sanatoasa, sa ascult muzica, sa dansez, sa scriu poezii. Fiecare zi se scurge chinuitor, fiecare clipa ma doare, ma simt ca o pasare care nu mai poate zbura, cu arpi albe si frante. As vrea sa plec, sa alerg prin livada bunicilor, sa-mi cada in par frunzele aurii ale toamnei. Mi-e teama ca nu voi mai putea sa lupt cu boala si cu suferinta. Vad lacrimi in ochii parintilor mei, in ochii fratilor mei mai mici si ii imbratisez disperata, cautand putina alinare. Sunt atat de firava, cand merg obosesc usor, parca plutesc dezorientata de ceea ce mi-a harazit destinul. Mi-e dor de pletele mele blonde ca aurul pe care nu le mai am, mi-e teama sa ma privesc in oglinda…". Acestea sunt cuvintele unei copile de numai 12 ani, bolnava de leucemie. Iulia Branistareanu trebuia sa fie anul acesta in clasa a VI-a. Dar in locul bancii de la Scoala nr. 188, destinul i-a ales un pat de spital, unde zace imobilizata, cu o infectie la coloana vertebrala. Printre primii care au inteles suferinta Iuliei au fost colegii de clasa care au inceput o campanie de colectare de fonduri pentru a ajuta familia Branistareanu.

COLEGI. Toti cei opt sute de copii de la scoala Iuliei si-au dat seama ca viata colegei lor depinde de bani. Tatal fetei e singurul care aduce un venit in casa: cinci milioane, salariul lui de sofer. Mama a trebuit sa renunte la serviciu pentru a avea grija de Iulia.

Cu unul din colegi, Vlad, nu se intelegea mai deloc. O sicana. Dar Vlad, micul ei "dusman", cand a aflat de boala ei, a venit cu ideea sa faca un site despre ea. "Ca oamenii sa stie si ei ca trebuie sa o ajutam". Alti cativa voinici din clasa au batut palma cu el. Treaba trebuia rezolvata cat mai repede. Au fost ajutati de "un om mare", care se pricepe, si asa a aparut adresa: www.speranta.as.ro.

SUPRAVIETUIRE. Mici bucurii pe pat de spital

PRET. Era un copil sanatos. "In august anul trecut a racit si am dus-o la policlinica. Au internat-o, iar in septembrie i s-a dat diagnosticul: leucemie acuta. Organismul a slabit, astfel ca au inceput complicatiile: accese cerebrale, iar acum are un infectie la coloana vertebrala. Saptamana care vine doctorii o vor opera, pentru ca s-a agravat. Sper din tot sufletul ca nu va trebui sa-i facem un transplant de maduva. O astfel de operatie costa in jur de 100.000 de euro", ne povesteste mama fetei, care mai are doi copii, un baiat si o fata, ambii in clasa I.

Parintii fetei se zbat sa-si tina in viata copila. Din venitul lor lunar, de cinci milioane, trei se duc numai pe vitamine. De unde bani si pentru citostatice? S-a deschis un cont pentru cei care nu vor s-o lase pe Iulia sa moara: RO05CBIT4210287648001 000, deschis pe numele Branistareanu Iulian, la Banca Tiriac, Sucursala Municipiului Bucuresti. Pentru mai multe detalii, puteti suna la 0721-23.04.32. Ii puteti scrie Iuliei la adresa: speranta@as.ro.

STERGE-MI LACRIMA!
"Pe cararea intunecata a bolii
Imi lumineaza calea speranta disperarii.
In linistea pustie a spitalului
Ochii tristi se vad inlacrimati.
Suflete intunecate, inimi sfasiate.
Acum, in pragul disperarii, raman cu vointa.
Sterge-mi lacrima si ingroapa durerea..."
Iulia Branistareanu - bolnava de leucemie la 12 ani
×
Subiecte în articol: IT