x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Investiţie Intel de 8 miliarde de dolari în SUA

Investiţie Intel de 8 miliarde de dolari în SUA

19 Oct 2010   •   00:00

Intel intenţionează să investească până la opt miliarde de dolari în fabrici de înaltă tehnologie din Arizona şi Oregon, proiecte care vor crea circa 8.000 de locuri de muncă în construcţii, transmite Reuters, citată de Mediafax.



Compania urmează să construiască o nouă fabrică în Oregon şi să modernizeze mai multe unităţi de producţie din Statele Unite.

Proiectele vor duce la înfiinţarea a 6.000-8.000 de slujbe în construcţii şi alte 800-1.000 de posturi în domeniul high-tech.

Noua fabrică din Oregon va începe activitatea în 2013. În plus, vor fi modernizate alte patru fabrici din Oregon şi Arizona.

Circa 75% din producţia de microprocesoare a Intel are loc în SUA.

Profitul net al Intel a crescut cu 58% în trimestrul al treilea, la 2,95 miliarde de dolari, de la 1,86 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar compania anticipează un final de an bun pentru industria IT, datorită cererii din zona corporate şi de pe pieţele emergente.

Deşi cererea consumatorilor pentru PC-uri este în scădere, inclusiv în urma succesului avut de tablete, compania americană anticipează un ultim trimestru robust în 2010, datorită cheltuielilor mai mari efectuate de companii pe servere şi centre de date.

×
Subiecte în articol: IT