x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 18 septembrie 2004

IT/Info - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00
ROMANII VOR CUMPARA TELEFOANE MAI SCUMPE. Utilizatorii serviciilor de telefonie mobila din Romania se vor orienta catre aparatele performante si vor renunta la cele de baza, dupa ce rata de penetrare va depasi, anul viitor, pragul de 50%, a declarat joi Imfred de Jong, director in cadrul Nokia Mobile Phones. "Tot mai multi utilizatori vor incepe sa-si schimbe terminalele, renuntand la cele cu functii de baza - servicii de voce si SMS - si orientandu-se catre terminalele care ofera noi facilitati", a adaugat de Jong. In 2005, gradul de penetrare a telefoniei mobile in Romania va atinge 58%, cu 13% peste nivelul estimat pentru acest an. Potrivit datelor furnizate de operatorii de telefonie mobila, in primele sase luni ale acestui an nivelul era de 38%, cu 6% peste cel din 2003. Pana la sfarsitul anului, rata va creste cu inca 7%.

NOUA SERIE DE CAMERE DIGITALE. HP a lansat saptamana aceasta seria M de camere digitale destinata utilizatorilor amatori si celor celor care doresc sa treaca de la analogic la digital. HP Photosmart M307 are o rezolutie de 3,2 Mega Pixeli, rezolutie ce permite printarea fotografiilor pe format A4. Ecranul LCD color are de 4,6 cm si o rezolutie de 130 K pixeli. Camera are zoom optic 3x, digital 5x si 7 moduri de fotografiere standard. In plus, exista posibilitatea de a inregistra videoclipuri cu sunet. Memoria interna a camerei este de 16 MB, dar poate fi marita prin folosirea unui card de memorie Secure Digital (SD) sau Multi Media Card (MMC).

XEROX ISI MODIFICA SIGLA. Corporatia Xerox a anuntat ca isi modifica sigla, care va fi reprezentata de acum inainte prin "XEROX". Noua sigla inlocuieste semnatura corporatiei "Xerox - The Document Company", adoptata in 1994 pentru a evidentia evolutia companiei de la producerea de copiatoare catre managementul documentelor. Va fi inlocuit de asemenea simbolul de marketing "X digital", adoptat in 1994 pentru a marca tranzitia de la lumea documentelor pe hartie la lumea digitala.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT