x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 2 octombrie 2004

IT/Info - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00
SERVICII E-POSTA ROMANA. Compania Nationala Posta Romana a lansat portalul de comert electronic Postma@rket si sistemul de monitorizare electronica a trimiterilor postale inregistrate, Track&Trace. Serviciul Track&Trace permite monitorizarea electronica a trimiterilor postale inregistrate, astfel incat clientii pot afla starea si locul unde se afla o trimitere postala la un moment dat. Pentru a obtine aceste informatii, cei interesati acceseaza site-ul www.posta-romana.ro, link-ul Track&Trace. In casuta dedicata se introduce codul de identificare al trimiterii, inscris pe dovada expedierii acesteia. In urma cautarii, se vizualizeaza atat un raport sumar, cat si unul in detaliu al traseului trimiterii prin reteaua postala, de la oficiul de prezentare pana la cel de destinatie. Track&Trace functioneaza in prezent pentru serviciile Prioripost, Ultrapost, scrisori cu valoare declarata, Coletarie anuntata, EMS, Colete externe si scri-sori recomandate externe.

HACKERI CONTRA ISLAMISTI. Un grup de hackeri americani, autointitulati "TeAmZ USA", au atacat site-ul gruparii ilamiste care a decapitat saptamana trecuta doi americani. Site-ul apartinea gruparii lui Abu Musab al-Zarqawi si a prezentat imagini cu americanii decapitati, dar si cu cetateanul britanic Kenneth Bigley, rapit de aceeasi grupare de islamisti. Hackerii de la TeAmZ s-au mai "remarcat" si prin "atacarea" altor site-uri islamiste sau pro-Al-Qaeda.

MOBIFON TESTEAZA 3G. Operatorul MobiFon, furnizorul serviciului de telefonie mobila Connex, a testat joi o retea de telefonie 3G, bazata pe echipamente Siemens si Ericsson, printr-o serie de apeluri de video-telefonie intre locatii situate in Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca si Brasov. Destinatarul primului apel 3G realizat in reteaua Connex a fost ministrul Comunicatiilor, Adriana Ticau. In cadrul testelor efectuate de MobiFon, transferul de date s-a efectuat la viteza de 384 kbps. In Romania, Orange a testat primele servicii 3G in aprilie 2002. Operatorul a utilizat infrastructura UMTS Evolium, instalata de Alcatel Romania in Bucuresti.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT