x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 24 septembrie 2004

IT/Info - 24 septembrie 2004

24 Sep 2004   •   00:00
DIVIDENDE DE 100 MILIARDE EURO. Operatorii de europeni de telecomunicatii vor returna investitorilor 100 miliarde euro pana in anul 2007, o suma egala cu totalul investitiilor facute in licente de telefonie mobila de ultima generatie, se arata intr-un raport al agentiei de rating Standard&Poor’s. In ultimii ani, dividendele oferite de operatorii de telecomunicatii din Europa au avut valori reduse, pentru ca acestia au pus accentul pe pe investitii in licente de telefonie mobila de ultima generatie. Din aceasta cauza, majoritatea operatorilor au primit calificative de credit mai slabe, unii atingand chiar limita inferioara a categoriei de risc scazut de investitii, triplu B.

SISTEM INFORMATIC IN CURS DE DEZVOLTARE. Romania are inca un sistem informatic in curs de dezvoltare, iar infrastructura este si ea destul de saraca, dar tara poate atinge un nivel mai ridicat daca autoritatile vor avea ca prioritate incurajarea utilizarii noilor tehnologii, spune Jan Muehlfeit, vicepresedinte in cadrul Microsoft, citand un studiu realizat de The Economist. Romania se situeaza in nivelul trei din patru (impreuna cu Bulgaria si Rusia), in ceea ce priveste productivitatea muncii prin accesul la tehnologia informatiei in economie, a apreciat Muehlfeit. "Romania a progresat mult in ultimii ani, in special in domeniul informatic, dezvoltand mai multe programe, printre care si e-guvernare si e-procurement. Totusi mai sunt multi pasi de facut, tinand cont de aspiratiile pentru 2007 ale Romaniei, cand aceasta va intra in competitie cu tarile din UE a caror economie bazata pe noile tehnologii este mult mai avansata", spune vicepresedintele.

ACORD PENTRU SECURITATEA DATELOR. Computer Associates a incheiat recent un acord global cu Acer, prin care cea de-a doua companie va furniza solutiile CA de stocare si securitate a datelor (BrightStor ARCserve Backup si eTrust Antivirus). Scopul aliantei este de a facilita aplicarea managementului securitatii si stocarii in toate aspectele ce tin de infrastructura serverelor - incluzand desktop-urile si laptopurile suportate de acestea, se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

NOU MUSIC-PLAYER. Yahoo a anuntat ca intentioneaza sa lanseze propriul serviciu muzical online catre sfarsitul acestui an. Compania lucreaza la propriul software program de muzica inca de anul trecut, anuntand deja ca se va baza pe un serviciile de abonare si download oferite de MusicNet. Potrivit calculelor Yahoo, aceasta stratrategie ar putea sa-i plaseze intr-o pozitie de top pe piata la concurenta cu Microsoft si Sony sau Apple.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT