x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 25 septembrie 2004

IT/Info - 25 septembrie 2004

25 Sep 2004   •   00:00
ASIATICII II DEPASESC PE NORD-AMERICANI. Conform unui studiu realizat de o universitate americana, Taiwan si Singapore au ajuns in topul tarilor care furnizeaza servicii guvernamentale online, depasind SUA si Canada. Raportul, efectuat la Brown University, cuprinde situatia din 198 de tari, cercetand 1.935 de site-uri guvernamentale si a fost realizat in perioada iunie-august. Autorii studiului spun ca site-urile guvernamentale bine organizate ii ajuta pe cei care le acceseaza intr-o mai buna cunoastere a tarii respective. Raportul s-a bazat pe mai multe criterii intre care: baze de date, securitate, numarul serviciilor on-line.

AMD SE MUTA IN CHINA. Piata chineza atrage din ce in ce mai multi "jucatori" din lumea IT. Mai nou, Advanced Micro Devices (AMD) isi va deschide la Beijing un "cartier general", dupa cum a declarat un oficial al companiei pentru economictimes.com. Astfel, vicepresedintele Henri Richard a afirmat ca "operatiunile asiatice ale AMD graviteaza din ce in ce mai mult in jurul pietei din China. Dupa ce a depasit Japonia ca numar de PC-uri vandute anul trecut (13 milioane de unitati), China devine a doua mare piata mondiala pentru computere, dupa SUA.

PLATFORME TEHNOLOGICE PENTRU CIBERNETICA. Facultatea de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti beneficiaza din aceasta saptamana de un laborator dedicat dezvoltarii unor aplicatii din domeniul comunicatiilor. Astfel, gratie a patru platforme tehnologice, studentii de la Cibernetica vor putea sa se implice in crearea si dezvoltarea de sisteme pentru dispozitive handheld si telefoane celulare. Platformele tehnologice se bazeaza pe arhitectura Intel ® Personal Internet Client Architecture (Intel ® PCA) si Intel® Internet Exchange Architecture (Intel ® IEA). De asemenea, studentii vor putea realiza proiecte de cercetare si dezvoltare si in zona aplicatiilor wireless Internet.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT