x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info

IT/Info

18 Feb 2005   •   00:00

19 FEBRUARIE 2005
GOOGLE A "FURAT" CLIENTII HOTMAIL. Aproximativ 57% dintre clientii contului Gmail sunt fosti utilizatori ai serviciului Hotmail, se arata intr-un studiu Return Path (companie care asigura diverse servicii de e-mail). Potrivit raportului, fostii utilizatori de Hotmail care au ales Gmail sunt de doua ori mai numerosi decat cei care au parasit alte servicii de acest gen, in favoarea contului de 1GB, oferit de Google. Astfel, restul utilizatorilor provin de la Yahoo (27%) si AOL, MSN si Comcast (16%).

TELEFOANE 3G LA 50 DE DOLARI. Qualcomm spera ca in doi ani sa apara pe piata telefoanele mobile 3G la pretul de 50 de dolari. Declaratia a fost facuta de oficiali ai companiei in cadrul Congresului 3GSM, desfasurat in aceasta saptamana la Cannes. Scad costurile legate de tehnologia WCDMA, iar chipset-urile pentru celularele compatibile cu aceasta tehnologie vor ajunge la sume de 10-15 dolari (in prezent, un telefon cu WCDMA costa cateva sute de dolari). Studii recente aratau ca numarul abonatilor WCDMA va ajunge la 70 de milioane de utilizatori pana la sfarsitul anului (fata de 16 milioane in prezent). Pe de alta parte, in timp ce unii producatori se pregatesc sa scoata pe piata primele lor cipuri WCDMA, Qualcomm a testat deja cipuri mai rapide pentru telefonia 3G. Este vorba de dezvoltarea retelei HSDPA, unde Qualcomm a colaborat cu Alcatel si Nortel.

VANZARILE DE PC-URI VOR CRESTE CU 9%. Pentru 2005, piata computerelor va creste cu 9% fata de anul anterior, estimeaza analistii Gartner. In 2004, vanzarile de PC-uri crescusera cu 11,6% fata de 2003. Incetinirea se datoreaza faptului ca multi utilizatori si-au realizat "ciclurile de inlocuire" a produselor. Cel mai dinamic sector va fi acela al laptop-urilor, asteptandu-se in 2005 vanzari cu 17,4% mai mari decat anul trecut. In ceea ce priveste piata desktop, aici cresterea va fi de doar 6,1%. Motivele pentru care laptop-urile se vand mai bine sunt legate de scaderea preturilor, posibilitatile wireless sau aplicatiile multimedia, considera analistii Gartner.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT