x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

11 Feb 2005   •   00:00

12 februarie 2005
"TRANZISTORI CUANTICI". Companiile Intel si QuinetiQ au anuntat un nou tip de tranzistori. Este vorba de "tranzistorii cuantici", dezvoltati prin utilizarea unui nou material de fabricare, numit Indium Antimonid (InSb), inventia QuintetiQ. Tranzistorii obtinuti din acest material permit operarea rapida si economica la frecvente foarte joase. Rezultatele cercetarii au aratat o reducere de zece ori a consumului de electricitate pentru obtinerea aceleiasi performante, ceea ce se traduce intr-o imbunatatire de trei ori a performantei tranzistorilor la acelasi consum de electricitate comparativ cu tranzistorii utilizati in prezent.

ORANGE FACE BILANTUL. Orange Romania a inregistrat anul trecut un profit operational de 335 de milioane de euro, in crestere fata de anul 2003, cand a fost de 238 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al France Telecom, actionarul majoritar al operatorului de telefonie mobila Orange. Cifra de afaceri realizata de Orange Romania anul trecut a fost de 624 de milioane de euro, comparativ cu 467 de milioane de euro raportati la finalul lui 2003. La nivel global, Orange a inregistrat 5,4 milioane de noi clienti in 2004, dintre care 2,4 milioane in ultimul trimestru, ceea ce reprezinta o majorare de 9% fata de perioada similara din 2003. In anul trecut, cel mai semnificativ progres in privinta numarului de clienti l-a consemnat divizia din Romania, cu o majorare de 48,9.

REPORTOFONUL CU HARD-DISK. Sanyo a prezentat un reportofon cu hard-disc de 5GB. Noul dispozitiv are un timp de inregistrare de 694 de ore la cea mai slaba calitate de inregistrare MP3. Exista patru moduri calitative, iar timpul inregistrat scade la 57 de ore in cazul folosirii calitatii celei mai bune. Pe langa hard-disc, dispozitivul beneficiaza si de un card SD (Secure Digital), masoara 45 x 94 x 19 mm si cantareste 93 de grame. Va fi lansat, initial, pe piata din Japonia in luna martie, la pretul de 500 de dolari.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT